Kadeti u Letoniji za plasman u A diviziju, Crna Gora zadržala domaćinstvo EP za kadetkinje

Evropsko prvenstvo B divizije za kadete koje je u januaru naredne godine trebalo da bude održano u Crnoj Gori i na kojem bi trebalo da nastupi talentovana generacija crnogorskih rukometaša, još jednom je odgođeno.

Iz Evropske rukometne federacije (EHF) saopšteno je i da je došlo do promjena mjesta održavanja šampionata, pa će se umjesto u našoj državi, izabranici trenera Brana Božovića za plasman u A diviziju boriti u Letoniji, od 15. do 22. avgusta naredne godine.

 „Lavovi“ će biti u grupi A sa Holandijom, Turskom i Kosovom, a dvije najbolje će se ukrstiti sa timovima iz grupe B, u kojoj su Letonija, Rumunija, Luksemburg i Azerbejdžan. Samo pobjednik turnira ide u elitni rang.

Preostala dva turnira će se igrati u Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj, kako je ranije i planirano.

EHF je odlučio da otkaže Evropsko prvenstvo za kadete, kao i prvenstvo Starog kontinenta za juniore i u A i u B diviziji.

U ženskoj konkurenciji bi kontinentalna prvenstva trebalo da se održe po planu u 2021. godini, među kojima je i Evropsko prvenstvo za kadetkinje u Crnoj Gori od 5. do 15. avgusta.

Još se čeka odluka Svjetske rukometne federacije (IHF) o svjetskim prvenstvima za kadetkinje i juniorke.

Prvi termin šampionata u Hrvatskoj, odnosno Rumuniji, bio je na ljeto, potom u decembru, a sada se samo zna da će biti 2021. godine.

(rscg.me)

Prvi crnogorski derbi u Evropi: Mornar desetkovan, Budućnost oprezna

Božović i PPD Zagreb – raskid poslije 10 mjeseci