IzdvajamoKošarka

Radović: Situacija u ovom trenutku nije dobra

By November 2, 2020No Comments

Najbolje crnogorske košarkaše 23. novembra očekuje okupljanje, a zatim dvije utakmice u drugom FIBA prozoru protiv Velike Britanije i Njemačke.

U sastavu neće biti Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića i Marka Todorovića, a na spisku selektora Boška Radovića nalaze se:

Nikola Ivanović (Budućnost), Džastin Kobs (Budućnost), Ognjen Čarapić (FMP Železnik), Petar Popović (Budućnost), Nemanja Vranješ (Mornar), Jovan Kljajić (Bilbao), Sead Šehović (Mornar), Suad Šehović (Budućnost), Dino Radončić (Gipuckoa), Nemanja Đurišić (Estudijantes), Danilo Nikolić (Budućnost), Nemanja Radović (Mursija), Milko Bjelica (Mornar), Marko Simonović (Mega), Zoran Nikolić (Budućnost), Radoje Vujošević (Mornar), Andrija Grbović (Ulm), Fedor Žugić (Budućnost), Igor Drobnjak (Studentski centar), Derek Nidam (Mornar), Pavle Đurišić (Brisel), Radosav Spasojević (Sutjeska), Mašan Vrbica (Lovćen), Vasilije Baćović (Studentski centar).

“Situacija u ovom trenutku nije dobra, naprotiv. Velikih problema sa koronavirusom imaju Mornar i Budućnost, ekipe koji su nosioci kvaliteta državnog tima. Pored toga, jasno je da u mečevima protiv Velike Britanije i Njemačke nećemo moći da računamo na Nikolu Vučevića, Marka Todorovića i Bojana Dubljevića. Ostaje nam jedino da pratimo razvoj situacije, te da se nadamo da ćemo turnir u Francuskoj dočekati u što je moguće jačem sastavu. Nemoguće je procijeniti u kom sastavu ćemo krenuti na turnir u Po, ali vjerujem da će se do okupljanja državog tima zdravstvena situacija stabilizovati”, naglasio je za Sport Klub, selektor Crne Gore Boško Radović.

On je naglasio da je gotovo izvjesno da se turnir neće otkazati.

“Mala olakšica je činjenica da pomenute duele koji su od vitalnog značaja za ostvarivanje cilja, a to je plasman na šampionat Evrope igramo na neutralnom terenu. Isto tako je jasno, da ćemo bez obzira na to, kojih 12 igrača bude u sastavu tima, uložiti i posljednji atom snage da ostvarimo dva kapitalno važna koraka ka smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. U međuvremenu, nam ostaje da se nadamo da će momci koji imaju problema sa koronavirusom, iz pomenutog problema izaći što prije, jer je to u ovom trenutku najvažnije. Zdravlje je oduvijek bilo na prvom mestu”, istakao je Radović.

Crna Gora će u Francuskoj odmjeriti snage sa selekciom Velike Britanije 27. novembra i dva dana kasnije protiv Nemačke, a u pomenutim duelima, izabranici Boška Radovića mogu da naprave kapitalne korake ka osvajanju jednog od dva mjesta koja sigurno vode na šampionat Evrope.

Leave a Reply