Trka iz snova za Đoana Mira prošle nedjelje u zaleđu Valensije, na stazi Rikardo Tormo, koja je samo par stotina kilometara vazdušne linije udaljena od njegovog rodnog grada, Palma de Majorke.

Mladi Španac je do svoje prve pobjede u Moto GP šampionatu došao u savršenom trenutku – začepio je usta onima koji su ga već vidjeli kao prvog šampiona koji nije pobijedio ni na jednoj trci, a istovremeno je napravio možda odlučujući korak ka tituli odvojivši se od najljućih konkurenata.

Foto: Moto GP

Bila je ovo trka iz snova i za Suzuki. Drugo mjesto koje je osvojio Mirirov timski kolega Aleks Rins znači da ovaj japanski tim prvi put ima dva svoja vozača na prve dvije pozicije u premijer klasi još od 1982.

I dok Rins dijeli drugo mjesto sa Fabijom Kvartararom, obojica su 37 bodova iza Mira, što znači da on već na narednoj trci, pretposlednjoj u šampionatu, koja se vozi predstojećeg vikenda na istoj stazi, može da donese Suzukiju prvu MotoGP titulu od 2000. godine.

I to nije sve. Suzuki sada vodi i u šampionatu konstruktora i timova, što znači da ove sezone može da dođe i do triple krune.

Ko je Đoan Mir i kako je moguće da je tako iznenada izbio u prvi plan u ovom takmičenju? Da li je odsustvo Marka Markeza jedini razlog zbog koga je njegov mlađi zemljak došao u ovu poziciju)

Foto: Moto GP

Svakako da je lom ruke šestostrukog svjetskog šampiona na prvoj trci sezone ono što mnogima prvo pada na pamet kada razmišljaju o nepredvidivosti kojoj smo svjedočili u nastavku. Naime, u dosadašnjih 12 trka šampionata pobjeđivali su devet različitih vozača.

Markez se od 2013. pokazao nedodirljivim u Moto GP šampionatu, a njegov niz titula od tada je prekinuo samo Horhe Lorenco 2015.

Ali uspjeh Suzukija i Mira nije samo posljedica Markezovog odsustva. Značajan uticaj na razvoj situacije imaju novorazvijene gume. Michelin je uveo novu konstrukciju zadnje gume, koja sada obezbjeđuje bolje prijanjanje i ravnomjerno trošenje, ali se na nju neki vozači i timovi nijesu na pravi način adaptirali.

Foto: Moto GP

Na primjer, promjena je dosta naštetila vozaču Dukatija Andrei Doviciozu. Čovjek koji je posljednjih godina tri puta bio vicešampion, sada je pao u poretku, a posebno se muči u kvalifikacijama.

“Gume dosta odlučuju ove godine,” slaže se i Fabio Kvartararo, vozač Jamahe. “na nekim stazama imate sjajan osjećaj, a na nekim potpuno suprotno. Zavisi od vozača i od njegovog stila vožnje.”

Takvih problema nemaju u Suzukiju. Đoan Mir, momak rođen 1. septembra 1997,  vozi svoj GSX-RR kao da je smješten u njemu, a ne na njemu. Mašinom teškom 160 kilograma koja razvija 280 konja on napada krivine sa takvom oštrinom, brzinom i preciznošću, da rivali jednostavno brzo gube priključak.

Šasiju ovog motocikla hvalili su mnogi rivali, govoreći da u krivinu možete da uđete koliko god brzo želite, a da motor uvijek sluša, da vas pušta da skrećete kako želite, da kočite vrlo kasno i da budete vrlo agresivni.

Foto: Moto GP

Vozač KTM-a Pol Espargaro, koga je Mir pretekao u završnoj fazi nedjeljne trke, takođe je impresioniran Suzukijem, koji je toliko upravljiv da omogućava vozačima da konstantno flertuju sa limitom, čime dolaze do velike prednosti tokom trke.

“Kada vozite iza tog motocikla, zaprepastite se koliko grešaka ti momci mogu da naprave, a da su i dalje sposobni da ostanu na trkačkoj liniji i da se igraju sa motociklom. To je zaista teško kod mog V4. Kad napravite samo jednu grešku ispaštaćete u naredne dvije krivine”, kaže Espargaro.

U svakom slučaju, Mir je počeo da opravdava poređenja sa Markezom i Valentinom Rosijem, koja su bila redovna pojava dok je vozio u Moto 3 i Moto 2 šampionatima, dok ga Suzuki  nije angažovao prošle godine u kraljevskoj klasi.

Leave a Reply