Luković: U Split po pobjedu

U osmom kolu ABA lige Mornar gostuje u Splitu. Eks Ju velikanu i Baranima su se prvi put ukrstili putevi u regionalnom takmičenju, jer kad su Splićani bili u ABA ligi, nije Mornar, i obratno.

Ekspedicija Mornara je u ponedjeljak veče, svojim autobusom, Jadranskom magistralom, doputovala u najveći dalmatinski grad.

Trener Mihailo Pavićević očekuje težak i neizvjestan duel.

„Split se došao do igre i do atmosfere. Utakmica protiv Crvene zvezde pokazala je da njegove pobjede u ABA ligi nisu slučajne. Ekipa koja odigra sa Zvezdom u Beogradu na jednu loptu zaslužuje svaki respekt. Moramo biti maksimalno koncentrisani sviih 40 minuta i u odbrannii u napadu, ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu. Spremamo se za napornu i neizvjesnu utakmicu“, rekao je Pavićević.

Uroš Luković najavljuje novu pobjedu svog tima.

„Znamo da nas u Splitu čeka rival za poštovanje, ali nemamo izbora, idemo na šestu pobjedu, kako bismo ostali u vrhu ABA lige“, kazao je Luković.

Mornar će u Splitu biti kompletan, istina, sa rekonvalescentima, koji su prebrodili koronu, što znači da će u rosteru biti i posljednji oporavljeni, Milko Bjelica.

Utakmica Split – Mornar počinje u 17 časova.

Saigrači priredili iznenađenje Simonoviću: Dres i torta u bojama Čikaga

Top 16 faza Evrokupa na dohvat ruke: Velika pobjeda Budućnosti u Breši