Bojana Popović: Ponoviti izdanje protiv Francuske

Crnogorske rukometašice potrudiće se da ponove izdanje protiv Francuske i pokušaju da iznenade favorizovanu Dansku, kazala je trener reprezentcije Bojana Popović.

Crna Gora će sjutra u Herningu igrati protiv domaćina, selekcije Danske, utakmicu drugog kola A grupe Evropskog prvenstva.

Popović je kazala da Danska na šampionatu nastupa u potpuno novom sastavu, sa dosta mladih igrača.

“To je izuzetno visoka ekipa, koja forsira odbranu 6:0, oslanjaju se u odbrani na šuteve sa devet metara i golmana Sandru Toft.

“Njihova loša strana je zona, sa bočnih strana. To najslabije brane, prostor između pozicija 1, 2, 5 i 6. Taj dio ćemo pokušati da više napadnemo. Kao i protiv Francuske moraćemo striktno da se držimo zadataka”, rekla je Popović.

Ona je naglasila da Danska, kao i Francuska, veoma lako kažnjavaju nedisciplinu u napadu i lakim golovima prave razliku. 

“Fokusiran, dobar napad daje sigurnost odbrani. 
Odbrana će biti nadam se na još boljem nivou, jer su nam danske rukometašice zbog konstitucije lakše za čuvanje od Francuskinja. Nadam se dobroj utakmici i da će sreća biti na našoj strani. Vjerujem da ćemo napraviti iznenađenje”, rekla je Popović.

Crna Gora je na startu šampionata poražena od Francuske 24:23, dok je Danska bila bolja od Slovenije 30:23.

U utakmici zlatne lige, početkom oktobra u Horsensu, pripao je danskoj selekciji 36:23.

Duel A grupe počeće u 20 sati i 30 minuta.

U drugom meču te grupe, dva sata i 15 minuta ranije, sastaće se Slovenija i Francuska.

Mijović: Budućnost Voli respektuje Crvenu zvezdu

Pobjeda Zubčića u Santa Katerini