“Lavice” ne razmišljaju o remiju, na pobjedu protiv Slovenije

Najbolje crnogorske rukometašice sjutra od 18.15 sati protiv Slovenije igraju meč odluke za plasman u narednu fazu Evropskog prvenstva u Danskoj. Nakon poraza od Francuske i Danske, „lavicama“ je za osvajanje trećeg mjesta u grupi potreban bod u duelu protiv Slovenije koja je takođe doživjela oba poraza u prva dva kola.

Selektor Kim Rasmusen uoči meča je kazao da je potrebna puno bolja igra za trijumf protiv Slovenije.

Foto: EHF

“Odigrali smo dobro protiv Danske do 35. minuta, nakon toga smo promašivali dobre šanse i stvari su krenule kako ne treba. Odstupili smo od plana koji smo imali i od onoga što smo dogovorili da radimo. Fizički smo bili veoma umorni, zadovoljan sam igrom do 35. minuta, a moramo da nađemo odgovor za pad koji nam se desio u nastavku kada smo 17 minuta bili bez gola. Potrebne su nam odbrane golmanki, šutevi bekova sa devet metara, moramo da realizujemo otvorene šuteve, kada to nije slučaj, onda je nemoguće ostvariti pobjedu protiv Francuske ili Danske. Ali moram da istaknem da smo igrali protiv dvije selekcije koje su među četiri najbolje na ovom prvenstvu. Razmišljamo samo o Sloveniji, to će biti potpuno drugačija utakmica za obje selekcije. Dva tima se odlično poznaju, to je praktično ista kultura, to će biti „rukometni rat“ i to su utakmice koje mi volimo da igramo. Imamo dobru šansu, ali moramo da napravimo iskorak u nekim segmentima igre, moramo da odigramo bolje u nekim dijelovima meča. Siguran sam da će djevojke biti spremne, da će pružiti maksimum i to je ono što tražim od njih. Najvažnije je da se držimo našeg plana i da igramo našu igru”, kazao je Rasmusen.

Foto: EHF

Majda Mehmedović smatra da poraz protiv Danske treba što prije zaboraviti.

“Poslije svakog poraza je teško, ali mi sportisti smo navikli da to zaboravimo i da spremimo glave za naredni meč. Ne smijemo ostati u prošlosti i razmišljati o Danskoj, već okrenuti misli ka Sloveniji. I Slovenija je mogla da pruži mnogo više u prva dva meča, ali možda su i one razmišljale kao i mi – da će naš međusobni duel biti odlučujući za prolaz. Sa novim selektorom smo pokušale da sprovedemo neke nove stvari u igri, potrebno je vrijeme da sve to slegne i drago mi je što smo protiv odličnih selekcija kao što su Francuska i Danska, pokazale i pozitivne, ali i loše stvari u igri na koje moramo da obratimo pažnju. Slovenija ima odličnu bekovsku liniju, Stanko, Gros, Omoregi i Lazović imaju dobru saradnju, golmanke su pokazale kvalitet, a krila su im možda najslabija karika, te saradnja sa pivotom. Na bekove moramo da obratimo najveću pažnju i postavimo „zid“ pred našim golom. Tu vidim našu šansu”, kazala je Mehmedović.

U drugom meču grupe A, Francuska i Danska od 20 sati i 30 minuta odlučiće pobjednika grupe, jer obje selekcije imaju maksimalna četiri boda nakon odigrana dva duela.

Danas žrijeb za kvalifikacije za SP u Kataru

Iznenađenje na startu prvenstva: Budvanska rivijera pobjedila Jadran