Mijatović: Crna Gora može da bude konkurentna svim rivalima u grupi

Fudbalska reprezentacija Crne Gore, pod uslovom da bude kompletna, može da bude konkurentna svim rivalima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, kazao je proslavljeni crnogorski fudbaler, Predrag Mijatović.

“Sokoli” u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru igraju u grupi G sa Holandijom, Norveškom, Turskom, Letonijom i Gibraltarom. 

“Holandija je veliki favorit u grupi, a slažem se sa procjenama da su na papiru Turska i Norveška ispred Crne Gore. Pored toga u grupi je izuzetno opasna i neugodna Letonija. Gibraltar je objektivno slabiji u odnosu na sve rivale u grupi. Što se Crne Gore tiče, nalazi se u dosta dobroj situaciji pred početak kvalifikacija. Plasmanom u viši rang Lige nacija napravljena je dobra atmosfera i uvertira. Smatram da Crna Gora može da bude konkurentna svim rivalima u grupi, pod uslovom da bude kompletna. U slučaju, da u ovom ciklusu kvalifikacija, povrede konačno zaobiđu državni tim, ako svi najbolji igrači budu na raspolaganju selektoru, zaista vjerujem da Crna Gora može da se umiješa u borbu za plasman na Mundijal. Mislim da je iluzorno trošiti riječi o tome, kakav bi uspjeh bio kada bi Crna Gora u konkurenciji sa Holandijom, Turskom, Norveškom i Letonijom usjpela da stigne do baraža, a zatim i do Mundijala. Naglasio sam nekoliko puta baraž mečeve, jer zaista smatram da je prvo mjesto u grupi rezervisano za Holandiju, koja ima vrhunsku reprezentaciju”, kazao je Mijatović za Sport klub.

Rival “sokola” na startu kvalifikacija, 24. marta naredne godine, biće Letonija u Rigi, dok tri dana kasnije u Podgoricu stiže Gibraltar.

Evrokup: Partizan igra za Top 16

Radičević: Crna Gora ispunila svoj cilj