Trener Mornara, Mihailo Pavićević bio je ponosan nakon pobjede 84:78, kojom je njegov tim izborio plasman u narednu fazu Evrokupa.

“Velika pobjeda za nas. Pobijedili smo i ispisali istoriju, jer je naš mali klub prvi put u TOP 16 Evrokupa. Zaista sjajan rezultat. Čestitam i Budućnosti koja je već u drugoj rundi i želim im sve najbolje u drugoj rundi. Imaju velike šanse, jer Budućnost je jedan od najboljih timova u Evrokupu. Što se nas tiče – zahvalio bih se igračima, odradili smo veliki posao. Već smo ispunili cilj, jer prije početak sezone sam kazao da je naš cilj TOP 4 u ABA ligi i druga runda Evrokupa. Zahvaljujem i ljudima iz Evrokupa koji su nam dali šansu da igramo na ovom visokom nivou u Evropi i pokazali smo da to zaslužujemo”, kazao je Pavićević.

Barani su se revanširal rivalu za poraz u nedjelju u ABA ligi i iskoristili činjenicu da je Budučnost odigrala pet utakmica u deset dana.

“Korigovali su neke stvari u odnosu na prošlu utakmicu. Gledali smo tu utakmicu, vidjeli smo gdje smo griješili. Večeras je odbrana mnogo bolje funkcionisala. Ali moram da kažem da smo mi iskoristili jedan momenat gdje je Budućnost igrala pet utakmica u deset dana. Teško je igrati toliki broj teških utakmica svaki drug i dan. To je ostavilo traga, vidjelo se da je kod njih falilo svježine. Mi smo išli sa dugom rotacijom i uspjeli smo da neutrališemo njihovo najjače oružje,  igru dva na dva, taj blok i odbrana je bila bolja. Iz te dobre odbrane smo pravili i dobre napade. Cilj je ostvaren, ponosan sam na ovo što smo uradili i kompletna Crna Gora treba da bude ponosna, jer ovo je prosto za nevjerovati da ovako mala zemlja ima dva kluba u TOP 16 Evrokupa. Napravili smo fantastičan rezultat, nadam se da će dati malo podstreka da novi klinci počnu da igraju”, rekao je Pavićević.

Leave a Reply