Vaterpolisti počeli pripreme, Gojković: Forma je zadovoljavajuća

Vaterpolisti Crne Gore danas su se okupili na bazenu Instituta Igalo u Herceg Novom i počeli pripreme za akcije koje ih očekuju u 2021. godini. „Ajkule“ će raditi u Herceg Novom do 31. decembra, od drugog do šestog januara u Beogradu treniraće sa selekcijom Srbije, dok će od osmog do 10. učestvovati na završnom turniru evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu u Debrecinu.

Rival Crne Gore u četvrtfinalu je selekcija Hrvatske. Taj meč je trebalo da se odigra u martu ove godine u Podgorici, ali je sistem takmičenja promijenjen zbog pandemije koronavirusa. Tri najbolje reprezentacije sa tog turnira plasiraće se na završni turnir Svjetske lige.

Izabranici Vladimira Gojkovića ovom akcijom koja se završava turnirom Svjetske lige, zvanično će krenuti i pripreme za ono glavno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se održati od 14. do 21. februara u Roterdamu. Selektor Gojković danas nije mogao da računa na sve igrače, a spisak kandidata za Debrecin saopštiće u srijedu.

“Od četvrtka će svi igrači biti na okupu, i radićemo do kraja godine. Sve ovo što smo krenuli od danas, zajedno sa Svjetskom ligom, biće u cilju pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre, da nastupimo u najjačem sastavu i uradimo sve da obezbjedimo olimpijsku vizu. Što se tiče igrača, svi imaju veliku minutažu, nosioci su igre u svojim klubovima. Za sada su svi zdravi, neki su preležali COVID-19, neki još nisu. Da kažem, to i možda nije dobro, jer sada moramo biti jako oprezni, ukoliko se neki igrač zarazi, izgubićemo ga na mjesec dana. Zadovoljavajuće su forme, ali se vidi nedostatak utakmica“, kazao je Gojković.

Crna Gora prvi meč igra sa Hrvatskom, osmog januara od 16 sati i 45 minuta. Španija je izborila direktan nastup u polufinale, a za ostala dva mjesta igraće Francuska – Grčka (u eventualnom polufinalu igraćemo sa pobjednikom ovog meča), odnosno Italija – Mađarska.

Kapiten Draško Brguljan vjeruje da će spremni dočekati sve obaveze u 2021. godini.

„Drago mi je da smo se ponovo okupili. Jedva čekamo Svjetsku ligu, da krenemo sa utakmicama, jer smo trenirali cijelo ljeto, ali bez mečeva. Ta Svjetska liga je bitna, ali nije ni približno kao ono što nas čeka u februaru. To je usputna stanica ka kvalifikacijama za Olimpijske igre. Imamo dosta vremena, a nadam se da će nam inostrani klubovi izaći u susret da što više budemo sa reprezentacijom. Biće izuzetno naporno, to donosi i dodatni stres, a meni je već treći put da igram taj sistem.”

Sutjeska nastavila seriju pobjeda

Balardini novi trener Đenove