Košarkaši Budućnosti večeras igraju pretposljednji meč u 2020. godini.

Nakon poraza od Mege “plavi” dočekuju Krku od 17 sati.

Uloga favorita, naravno, pripada Budućnosti, ali slovenački sastav mora da se shvati ozbiljno.

“Čeka nas duel sa atipičnim protivnikom, koji je kvalitet pokazao u posljednjih nekoliko kola. Posebno protiv Partizana, gdje su bili ubjedljivi. Sigurno da Krka ima svoj kvalitet, da moramo da budemo na visini zadatka da bismo potvrdili prednost koju imamo u odnosu na njih”, rekao je Mijović nastavio…

“To je atipična ekipa koja mnogo šutira za tri poena, sa petorkama u kojima igrači veoma često mijenjaju pozicije. Krka igra sa dosta preuzimanja, agresivnog iskakanja kada brani „pik en rol”, čvrsto brani reket, ima kontrolu defanzivnog skoka… Naš napad zato mora da bude na visokom nivou, nadam se i da će nam procenti šuta za tri poena biti bolji nego u nekim ranijim mečevima”, rekao je Mijović.

I odbrana mora da bude na ozbiljnom nivou, puno bolje nego protiv Mege.

“U defanzivi smo napravili neke propuste u posljednjim utakmicama, kada smo primili mnogo poena u prvim četvrtinama. To je bio slučaj protiv Metropolitena, Mornara u Evrokupu i Mege. Konstantnost, koncentracija i nivo agresivnosti svih 40 minuta moraju da budu prisutni i ako bude tako, potvrićemo ulogu favorita”, rekao Mijović.

Melvin Edžim, poziva na oprez pred večerašnji meč.

“Protiv Partizana se vidjelo koliko Krka zna da bude neugodna. Odlično šutiraju za tri poena, imaju mnogo igrača sa visokim procentima. Mi moramo da budemo fokusirani na odbranu, da izađemo na teren sa energijom. Ako bude tako, bićemo blizu pobjede”, rekao je Edžim.

Iz Krke su u superlativu pričali o Budućnosti.

“Budućnost je vrhunska ekipa, to dokazuju njeni rezultati u ABA ligi i Evrokupu. Podgoričani na svakoj poziciji imaju po dva kvalitetna košarkaša. Mi ćemo pokušati da odigramo što bolji meč i da se držimo dogovora”, poručio je trener Krke Vladimir Anzulović.

Leave a Reply