ŽKK Budućnost u Beogradu: Podgoričanke žele da trijumfalno završe 2020.

Košarkašice Budućnost Bemaksa otputovale su za Beograd, gdje će u naredna dva dana odigrati dva meča sa Partizanom.

Podgoričanke će u ponedjeljak 28. decembra od 17 časova u dvorani ,,Master” igrati meč 6. kola protiv „crno bijelih“, koji je trebao da se odigra u Podgorici 2. decembra, ali je tada odložen jer je beogradski tim imao nekoliko igračica, koje su bile pozitivne na COVID-19.

,,Plave” su lideri WABA lige sa učinkom 5-1, dok je Partizan u tri meča ostavio samo jedan trijumf.

„Igramo protiv ekipe Partizana, koja je ove godine podmladila sastav, ali imaju i par iskusnijih igračica, kao što je Luković na poziciji 5. Doveli su dvije mlade igračice na pozicijama 1 i 2, tu je njihov najbolji strijelac Vučković. Već tri – četiri utakmice u domaćem prvenstvu su odigrale sa novim trenerom Slađanom Ivićem i naravno da je drugačiji sistem, jer je donio određene novine i u fazi odbrane i u fazi napada. Uvijek postavljamo stvari tako da krajnji rezultat zavisi od nas. Nadam se da će i u ove dvije utakmice naš angažman biti na vrhunskom nivou i da ćemo praznike dočekati sa još dvije pobjede, što bi bilo jako važno“, kazao je trener Vladan Radović.

Ove sezone najveću minutažu od mlađih igračica ima Marija Leković, koja je definitivno novi adut Podgoričanki. Mlada Baranka sa dosta optimizma očekuje posljednja dva meča u 2020. godini.

„Očekuju nas dva meča protiv Partizana. Specifična je situacija, jer igramo dvije utakmice u dva dana, ali nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita, da ćemo nastaviti pozitivnu seriji i samim tim godinu završiti na najbolji način“, kazala je Leković.

U dogovoru dva kluba utakmica se igra u Beogradu, a samo dan kasnije (utorak 29.

decembra, sa početkom u 16h) dva kluba odigraće i unaprijed meč 13. kola Partizan – Budućnost Bemaks (koji je trebao da se odigra u Beogradu 24. februara).

Sada i Volvs želi Jovića

Vučević: Ove sezone možemo da iznenadimo mnoge