Veselin Mijač preuzeo finansiranje FK Budućnost

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i vlasnik kompanije “Savana” Veselin Mijač potpisаli su ugovor o strateškom partnerstvu u upravljanju FK Budućnost.

Mijač je od sepembra prošle godine predsjednik kluba, a po ugovoru koji je tada potpisan Glavni grad i “Savana” su mjesečno ulagali po 50 hiljada eura u Budućnost.

Ranije je najavljeno da će Mijač i njegova kompanija preuzeti brigu o finansijama “plavih”, te da će biti dužni da u poslovanje i razvoj kluba ulože minimum 12 miliona eura u narednih 10 godina.

‘’Posljednji dan u godini koja je izuzetno uspješna za Glavni grad odlučili smo da završimo svečanim prijemom za rukovodstvo FK ‘Budućnost’, povodom potpisivanja novog ugovora o strateškom partnerstvu kompanije Savana i FK Budućnost narednih deset godina”, istakao je Vuković dodajući da je tu odluku usvojio lokalni parlament čime su se stvorile sve neophodne pretpostavke kako bi FK ’Budućnost’ nastavilo da se razvija, i kako bi se, i u sportskom i svakom drugom smislu podigao na značajno viši nivo u toku naredne decenije.

Vuković je ocijenio da je Glavni grad izuzetno zadovoljan dosadašnjim iskustvom i saradnjom sa kompanijom Savana i zahvalio Mijaču koji je “pritekao u pomoć onda kada je bila najpotrebnija, odnosno kada je klub ostao bez sponzora i u finansijskim problemima”.

‘’U prethodnih godinu i po dana uspjeli smo da konsolidujemo klub na svim nivoima i to se pozitivno odrazilo u vidu sportskih rezultata, a konačno imamo situaciju da je Budućnost dominantna u domaćem prvenstvu. Imali smo fantastičnu kampanju u Evropi unazad nekoliko mjeseci, ali ono što mene najviše raduje kao gradonačelnika jeste ono što se dešava iza scene, odnosno temeljna reorganizacija kluba i danas je zahvaljujući tome Budućnost nalik ozbiljnom sportskom klubu nego što je to bilo unazad dvije godine”, naglasio je gradonačelnik.

Mijač je zahvalio Glavnom gradu, gradonačelniku Vukoviću i upravi kluba na ukazanom povjerenju i istakao da će se truditi da u narednih deset godina zajednički urade sve najbolje u interesu kluba, izražavajući uvjerenje da će najbolje o tome govoriti budući uspjesi i ostvareni rezultati.

Tužna vijest: Preminuo legendarni golman Budućnosti Momo Vujačić

Marej odustao od turnira u Delrej Biču