Milojević: Podgorica je moj grad VIDEO

Novi trener košarkaša Budućnost Volija, Dejan Milojević kazao je Podgorica njegov grad i da će se osjećati kao kod kuće, ali i da ima ogromnu želju da sa podgoričkim timom ostvari dobre rezultate.

Milojević je na klupi Budućnosti zamijenio Petra Mijovića, koji je juče podnio ostavku.

Biće to njegov povratak u klubu, čije je dres noiso od 2000. do 2004. godine.

Milojević je sa podgoričkim klubom potpisao ugovor na dvije i po godine, odnosno do ljeta 2023. godine, uz klauzulu da može napustiti klub poslije svake takmičarske sezone ukoliko obezbijedi dobre uslove u NBA ligi.

Milojević je na zvaničnoj promociji kazao da je sa čelnicima podgoričkog kluba nekoliko puta bio u konukikaciji, ali da im se nijesu poklopili ciljevi.

“Sada jesu, srećan sam što sam došao. Imam želju da pokažem da pored rezultata može da se izbaciti makar po jedan mladi igrač. Daču sve od sebe. Ekipa je sastavljena od nekih mojih bivših saigrača, srećan sam što ću ponovo surađivati sa njima”, rekao je Milojević na konferenciji za novinere.

Prema njegovim riječima, ekipa je interesantna i izazovna.

“Podgorica je moj drugi grad, imam puno prijatelja, u koji sam sa radošću dolazio ne samo zbog posla. Osjećaću se kao kod kuće. Daću sve od sebe, a zašta će to biti dovoljno videjećemo”, rekao je Milojević.

On je naglasio da ne bi prihvatio poziv Budućnosti da mu tim nije zanimljiv i interesantan za rad.

“Da nije tako ne bih došao da radim. Ovo je malo drugačiji posao od Mege, ali uz rezultat koji želimo može bar jedan igrač godišnje da dobije šansu. Moj cilj je NBA, ali to ne znači da će i jedan promil posvećenosti Budućnosti biti manji”, rekao je Milojević.

On je najavio da će mu prvi suradnik biti Srđan Flajs, dok će ostali dio stručnog štaba ostati nepromijenjen.

Govoreći o ambicijama, Milojević je kazao da je plasman u plej-of cilj.

“Kada se uđe u plej-of, onda je sve moguće i svi imaju šansu. Moramo i da damo šansu mladim igračima, da ih bude što više”, rekao je Milojević.

Predsjednik podgoričkog kluba, Dragan Bokan kazao je da razlog Mijovićevog odlaska nije u porazima, već u reakciji tima.

“Mijović mi je juče saopštio da odlazi, da želi da pruži šansu ekipi i da smatra da pod njegovim vođstvom ekipa ne može da se podigne. Stavio je klupski ispred ličnog interesa. To je za svaku pohvalu, njemu će vrata kluba biti uvijek otvorena”, rekao je Bokan.

On je naglasio da pritisak, kao i u svakom velikom klubu, postoji.

“Pod pritiskom je predsjednik kluba, uprava, svi u stručnom štabu, igrači. To je dobro što je tako, jer imamo obavezu prema klubu i navijačima”, kazao je Bokan.

On je ponovio da je Milojević, poslije tri-četiri poziva iz Podgorice, prihvatio da preuzme Budućnost Voli.

“Nastavljamo bez imperativa osvajanja ABA lige, želimo da čekamo naš trenutak i ove godine. Želimo da razvijamo mlade igrače i damo im šansu. To je dug proces”, rekao je Bokan.

Pljevljaci u Antaliji izgubili dva meča

“Ajkule” pobjedile Srbiju