Organizatori Melburna: Takmičenje počinje na vrijeme

Direktor Australijan opena Kreg Tajli rekao je danas da će takmičenje na tom grend slem turniru u Melburnu početi na vrijeme, uprkos tome što je 160 tenisera u izolaciji poslije pozitivnog slučaja na koronavirus u hotelu.

Takmičenje na šest turnira prekinuto je na jedan dan pošto će 507 osoba biti podvrgnuto testiranju na koronavirus jer je utvrđeno da je jedan radnik hotela inficiran.

Među onima koji će biti podvrgnuti testiranju je 160 tenisera, koji su u karantinu u hotelu, uoči Australijan opena koji počinje u ponedjeljak.

Takva situacija ne zabrinjava organizatore Australijan opena, čiji je direktor Kreg Tajli rekao da su takmičenja na turnirima u Melburnu prekinuta na jedan dan iz predostrožnosti. Svi mečevi koji je trebalo da se odigraju danas, biće na programu u petak.

“Turnir koji smo planirali, kao i turniri uoči Australijan opena – apsolutno smo uvjereni da će se održati. Vjerovatnoća da će doći do problema je vrlo mala”, rekao je Tajli.

Organizatori su naveli da su na vezi sa 507 osoba koji su u hotelu Grand Hajat u Melburnu bili u kontaktu sa 26-godišnjim inficiranim radnikom.

U međuvremenu žrijeb za Australijan open je odložen, i umjesto danas, biće obavljen sjutra.

Košarkašice spremne za Švedsku: Želimo pobjedu

Lalošević ugostio rukovodstvo Judo saveza Crne Gore