Bar domaćin bokserskog turnira Jadranski biser

Tradicionalni međunarodni bokserski turnir, Jadranski biser zvanično će početi sjutra, a zbog složene epidemiološke situacije biće održan u Baru umjesto u Budvi, saopštili su organizatori manifestacije.

Navodi se da je Jadranski biser nasjtarija bokserska manifestacija u Crnoj Gori i da će ove godine biti organizovan 30. put.

Turnir će biti održan u barskom hotelu Princes, a okupiće boksere iz 13 država.

Crnogorski boks predstavljaće Bojana Gojković, Nina Radenović i Luka Gačević.

“Jadranski biser prvi put ove godine biće održan kao turnir, koji će trajati pet takmičarskih dana i uvršten je u zvanični međunarodni kalendar Evropske bokserske konfederacije”, piše u saopštenju.

Pravo nastupa imaju bokseri i bokserke rođene 2002. i 2003. godine u svim težinskim kategorijama.

“Poslužiće svim reprezentacijama kao provjera pred Svjetsko prvenstvo za mlade koje će u aprilu biti održano u Poljskoj. Potrudićemo se da još jednom pokažemo svima da smo dobri domaćini i da je boks budućnost sporta Crne Gore”, saopšteno je iz BK Budva, organizatora turnira.

Svečano otvaranje turnira planirano je za sjutra u 16 sati, a najavljeno je da će ga otvoriti predsjednik Svjetske bokserske asocijacije Umar Kremljev.

Najavljeno je da će svečanosti prisustvovati predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević i čelnici opština Budva, Bar i Herceg Novi.

Žrijeb u obje konkurencije počeće u 11 sati.

Najavljeno je da će Predsjednik AIBA predstavnicima balkanskih saveza dodijeliti sportsku opremu.

Ivović: Protiv Grka je nezgodno igrati

Italijanski fudbaler uhapšen zbog uzgoja marihuane