“Lavice” odbrojavaju dane do početka turnira

Prvi protivnik na kvalifikacionom turniru, u petak (19.30 sati) je reprezentacija Norveške.

Ženska rukometna reprezentacija ove sedmice igra mečeve odluke za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Crna Gora prvi meč na turniru u Podgorici koji će biti održan u dvorani „Verde“ igra sa Norveškom u petak od 19.30 sati, a u nedjelju (16) protivnik je Rumunija.

“Lavice” su oslabljene, jer u timu zbog trudnoće nema kapitenke Milene Raičević, Jelene Despotović koja je pozitivna na korona virus, te povrijeđenih Tatjane Brnović i Đurđine Malović, ali i pored toga jasno poručuju – nema predaje.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

“Srećna sam što smo napokon na okupu i što imamo priliku da se borimo za Tokio. Naš najveći motiv je da pokažemo dobru igru u obje utakmice. Najteži meč je u nedjelju, ali nećemo se predati. Mogu da kažem da će biti jako teško, jer nam nedostaju Jelena Despotović, Tatjana Brnović i Milena Raičević. Ali, borićemo se i za njih. Naši najveći aduti su dobra odbrana i da budemo sve kao jedna”, kazala je srednji Matea Pletikosić.

Plasman u Tokio izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

“Imamo veliku šansu da se borimo za Tokio. Ovakva prilika se ne ukazuje svakog dana. Iako smo u oslabljenom sastavu, možemo da se borimo. Utakmica protiv Rumunije je ključna. Neće sa njima biti lako, kao što neće biti lako protiv Norveške. Oba protivnika su jaka, drugačija…Mislim da možemo sa našom odbranom i srcem doći do pozitivnog rezultata. Nadam se da ćemo biti sve kao jedna i da ćemo to dokazati”, poručila je pivot Bobana Klikovac.

Peđa Mijatović: Real može da osvoji Ligu šampiona

Nejmar je nasljednik Mesija i Ronalda