Krenuo iz OFK Titograda, sa Zvezdom pokorio Evropu i svijet, sad je nastavnik u Malmeu

Kada je Crvena zvezda postala prvak Evrope i svijeta, u timu su bila dva Crnogorca – Dejan Savićević i Duško Radinović.

O Savićeviću se sve zna, a Radinović je otišao „ispod radara” i živi mirnim životom u Malmeu, gdje je i završio karijeru.

Nekadašnji desni bek OFK Titograda, Sutjeske, Zvezde, te švedskih klubova Degerforsa, Bragea i Malmea, u izjavi za „Sportski žurnal” je otkrio da je sada nastavnik fizičkog vaspitanja.

„Živim u Malmeu i radim u osnovnoj školi kao nastavnik fizičkog vaspitanja. Djeca su čula o evropskoj Crvenoj zvezdi i mojim igrama. Svakodnevno me pitaju: ‘Duško, možete li nam prenijeti kako ste se osjećali kada ste bili prvaci Evrope i klupski prvaci svijeta’. Rado se upuštam u takve i slične razgovore sa đacima. Dobra pitanja koja me vraćaju u prelijepe dane. Djeca jednostavno vole da dolaze na moje časove i zahvalan sam što me takvim pitanjima vraćaju u zlatne dane moje prošlosti i perioda zlatne moje Crvene zvezde”, rekao je Radinović za „Žurnal”.

Radinović je bio u timu koji je trebalo da predstavlja Jugoslaviju na Evropskom prvenstvu 1992. godine, ali je zbog sankcija umjesto „plavih” otišla Danska i osvojila zlato. Zbog rata u ex-SFRJ je ispaštala i Zvezda.

„Imali smo nesreću da je uslijedio rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i da smo utakmice kao domaćini igrali u Beču, Bukureštu, Budimpešti, Sofiji i Atini. Imali smo izuzetan tim, na svakoj poziciji po dva izuzetna igrača i tada smo igrali najljepši fudbal u Evropi. Od te generacije, ja sam posljednji krenuo u inostranstvo. Nisam završio u velikom klubu, ali sam karijeru nastavio u izuzetno lijepoj, uređenoj i dobro organizovanoj zemlji. Osvojio sam Kup Švedske. Da nije bilo sankcija, Crvena zvezda bi bila makar još jednom prvak Starog kontinenta, a većina nas bi nastavila karijeru u najvećim klubovima”.

Nije u kontaktu sa bivšim saigračima.

„Skoro 20 godina nisam se vidio i čuo sa mojim dragim drugarima. Doduše, prije nekoliko godina sam se vidio sa Vladom Stošićem. Živim i radim u Švedskoj, ne dolazim tako često. Svako je na svojoj strani, okupiran svojim obavezama. Nadam se da ću uskoro sresti i vidjeti većinu njih”, zaključio je Radinović.

Jadran slavio protiv Budvanske rivijere

Remi Crne Gore na startu kvalifikacija za EURO