Milinković pred meč sa Zetom: Da odigramo dobro, titula će doći prije ili kasnije

Domaći fudbal se vraća u fokus, a 27. kolo Telekom 1. CFL donosi derbi na Gradskom stadionu u Podgorici. Budućnost kao aktuelni i budući šampion sjutra od 18 sati dočekuje prvog prvaka u nezavisnoj Crnoj Gori – Zetu.

“Plavi“ su tokom pauze radili kvalitetno u smanjenom kapacitetu zbog velikog broja reprezentativaca, odigrali su prijateljski meč sa mladom U20 selekcijom (1:1), pa svi jedva čekaju takmičarske utakmice.

Rekao sam i prije pauze da će nam dobro doći kako bismo se odmorili i napunili baterije za samu završnicu. Do kraja šampionata više nećemo imati pauza, jer više nema reprezentativnih utakmica i nadam se da ćemo pokazati da smo pauzu iskoristili na najbolji mogući način“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković.

Kapiten Petar Grbić i drugovi imaju sjajan skor u duelu sa Zetom – tri meča zaredom su pobijedili, a pod Goricom su ostvarili 20 pobjeda, osam remija i samo četiri poraza…

Zeta je neugodan protivnik, utakmica sa tom ekipom je u prošlosti donosio veliki rivalitet, a i dan danas je tako. Dobili smo prethodne tri međusobne utakmice, ali nije bilo lako. Zeta ima kvalitet, a mi želimo da nastavimo naš niz i da što prije potvrdimo titulu“, jasan je Milinković.

I nije samo jedan niz u pitanju, već ih je više – Budućnost 23 utakmice zaredom nije poražena u prvenstvu što je apsolutni rekord, “plavi“ 25 mečeva ne znaju za poraz računajući Kup, dok pod Goricom nisu izgubili na 23 utakmice u domaćim okvirima (20 pobjeda, tri remija).

Matematika je matematika, ne treba da budemo nestrpljivi. Titula će se desiti prije ili kasnije. Bitno je da mi utakmicu odradimo na najbolji način i da odigramo dobro, jer nismo dugo bili na okupu zajedno svi. Međutim, to ne može da nas poremeti, jer vjerujem da će 11 igrača koji sjutra istrče pružiti dobru partiju i upisati novu pobjedu“.

Milinković je tek na posljedna dva – tri treninga mogao da računa na sve igrače nakon što su se Miloš DragojevićIgor IvanovićAnto BabićAndrija RažnatovićBogdan MilićAleksa Ćetković i Viktor Đukanović vratili iz raznih reprezentativnih selekcija, a pauza je dobrodošla jer su povrijede zaliječili Miloš RaičkovićLuka Mirković i Vladan Adžić, dok je i Nemanja Sekulić počeo da radi sa ekipom.

Tokom pauze smo radili sa 14 – 15 igrača, ali smo priključivali omladince, tako da smo radili neometano. Kompletirali smo se i što se tiče povreda, a na posljednjim treninzima pojedini igrači su se požalili na neke sitnije povrede, tako da ćemo sjutra da vidimo ko će početi utakmicu“, poručio je Mladen Milinković, koji za sjutrašnji meč neće moći da računa na Sekulića, dok je Igor Ćuković pod znakom pitanja.

Ko će da zamijeni Džeka: Jović, Vlahović, Lakazet na skeneru Rome

Sutjeska gostuje OFK Titogradu, Radović: Važan meč, vjerujem u pobjedu