Radulović o Hakšabanoviću: On ima kvalitet da igra u Seriji A, La Ligi ili Premijer ligi

Sead Hakšabanović je najveća fudbalska zvijezda u švedskom šampionatu, najskuplji fudbaler svih vremena – 2,5 miliona eura platio je Norčeping Vest Hemu u junu prošle godine da bi otkupio njegov ugovor.

Na ljeto će, po svemu sudeći, dobre igre naplatiti i odlaskom u jaču ligu, a mediji odavno pišu o interesovanju Atalante, Rome, Briža, Verdera, kao i MLS sastava Njujork Red Bulsa.

“Jasno je da je prevazišao švedsku ligu, previše je dobar. Za njegov talenat bilo bi gubljenje vremena da ostane u Švedskoj. On sada mora da donese pravu odluku, jer je u najvažnijoj fazi karijere”, kazao je selektor Crne Gore Miodrag Radulović u razgovoru za švedske medije. 

“Čujem da se za njega interesuju brojni klubovi, a veoma je važno da to bude klub u kome će da igra i napreduje. On ima kvalitet da igra u Seriji A, La Ligi ili Premijer ligi, u klubovima kao što je Atalanta. Ali, bitno je da pronađe sredinu u kojoj će imati utakmice, u kojoj će se, takođe, boriti za titule”.

Radulović je naglasio da je 21-godišnji napadač rijetko talentovan igrač.

“U karijeri sam sarađivao sa igračima kao što su Stevan Jovetić, Stefan Savić, Mirko Vučinić, Branislav Ivanović… dok su bili u tim godinama. Imam iskustva sa mladim igračima i mogu da procijenim talenat. Seadova brzina, tehnika i razumijevanje igre ga odvajaju od ostalih i to treba da nadogradi.”, naglasio je Radulović, koji je jedan dio igračke karijere proveo u Švedskoj, u ekipi Dagerfors.

 “Imam samo lijepa sjećanja na taj period. Na stadionu Stora Vala nikada nikome nije bilo lako, imali smo odlične navijače. Ali, prije svega – u klubu, oko kluba i gradu, upoznao sam mnogo divnih ljudi”, kazao je Radulović.

Golemac: Poštujemo Budućnost, ali se ne plašimo

Bašić saopštio je spisak za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo