Gvardiola: I Uefa je pravila greške

Foto: twitter

ep Gvardiola je čovjek koji ima svoj stav – i nije se libio da ga iznese, iako se, čini se, kosi sa stavom kluba koji vodi.

Trener Mančester sitija nije bio eksplicitan, ali dovoljno jasan…

“Nemam sve informacije i ne znam detalje. Kao prvo, volim ovaj klub i osjećam se veoma ugodno, ali imam i svoje mišljenje. Sport nije sport ako ne postoji veza između onoga što pokažeš na terenu i nagrade koju dobiješ za to. Sport nije sport ako je uspjeh zagarantovan i ako nije važno da li dobiješ ili izgubiš. Mnogo puta sam rekao da uživam u takmičenju kakva je Premijer liga i da ne bih uživao ako bi moj tim bio stalno prvi. Mislim da je sve jasno”, rekao je Gvardiola.

Mnoge stvari je potrebno razjasniti, kaže Gvardiola.

“Meni je potrebno objašnjenje zašto među ovim timovima nema Ajaksa, koji je osvojio četiri ili pet Liga šampiona”, kazao je Gvardiola.

On je, međutim, prozvao i Uefu.

“Čim se došlo do ove tačke, Uefa je napravila greške. Plašim se da svako gleda svoje interese. Recimo, Levandovski je povrijeđen u najvažnijem dijelu sezone za Bajern, igrajući utakmice u terminu koje je odredila Uefa. Klubovi nisu konsultovani. Svi ispaštamo zajedno, a nemamo mogućnost da donosimo odluke zajedno”, kazao je Gvardiola. 

Podgorica vjeruje da može do polufinala, Kašćelan: Odlučivaće nijanse

Budućnost napada duplu krunu, Milinković: Dobili smo najtežeg rivala u polufinalu