Predsjednik Reala o Superligi: Tužan sam, radimo na ovome već tri godine

Florentino Perez, predsjednik Reala, dao je još jedan ponoćni intervju – u ponedjeljak je najavljivao, sinoć odjavljivao Superligu.

Tvorac projekta koji je propao za 48 sati kazao je, između ostalog, da još niko nije istupio iz Superlige jer niko za to nije platio penale.

Potvrdio je da Juventus i Barselona ostaju u projektu koji je trenutno u fazi mirovanja.

“Tužan sam. Radimo na ovome već tri godine. Prošle sezone izgubili smo 650 miliona eura i očito je da format Lige šampiona nije dobar. Radili smo dugo na projektu, ali možda nismo dobro komunicirali svoju ideju”, kazao je Perez.

Projekat je ugasila UEFA orkestriranom kampanjom.

“Nikad nisam vidio takvu agresiju jednog čovjeka kao što je uradio predsjednik Uefe. To je sve bilo sinhronizovano, od prijetnji do raznih uvreda, kao da smo nekoga ubili. Uslijedili su komplikovani događaji i Englezi su izgubili interes. Nas su prikazali kao grupu koja će ubiti fudbal, ali postoje ljudi koji imaju privilegije i ne žele da ih izgube”, rekao je Perez.

On je kazao da je projekat na stend-baju, da klubovi moraju da plate kazne zbog odustajanja, ali nije želio da kaže koliko iznose penali.

“Juventus i Barselona su uz Real. Tražićemo nove partnere. Ono što je izazvalo lavinu su glasine da je ovo zatvorena liga. Nije. Klubovi koji ne mogu ispasti, to su zaslužili na terenu, a mjesta bi bilo i za druge. Mi ne možemo da čekamo tri godine na novu Ligu šampiona. Novac dolazi od takmičenja u kojem gledamo jake utakmice, a klubovi će izgubiti dvije milijarde eura do tada”, kazao je Perez.

Čeferin odgovorio Peresu: Vrata Uefe ostaju otvorena svima, ali svi će morati da snose posljedice za svoje postupke

Savićević o Superligi: Klubovi duguju mnogo, a kupuju igrače za 100 miliona, željeli su sav novac za sebe