Roganović: Bilo je teško, niko u 8. grupa nije prošao, kroz što smo mi morali

Pobjedom nad Rumunijom (23:19), rukometaši Crne Gore su izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, što će im biti peti uzastopni nastup na kontinentalnim šampionatima.

I to su uradili pored svih nedaća koje su ih pratile, jer nijednom nisu bili ni blizu kompletnog sastava zbog koronavirusa, ograničenja u putovanjima, povreda…

To je apostrofirao i selektor Zoran Roganović, koji protiv Kosova, Švedske i Rumunije, na tri utakmice odigrane za 96 sati, nije mogao da računa na Stevana i Miloša Vujovića, Stefana Čavora, Radojicu Čepića i Arsenija Dragaševića.

„Uvijek su se kvalifikacije rješavale u posljednjem kolu i nikada Crna Gora nije poklekla. Ovog puta je bilo najteže, nijedna selekcija u osam grupa prošla nije kroz što smo mi morali. Prije svake utakmice smo imali po jedan trening da se taktički pripremimo, a bilo je tu i odgađanja utakmica sa Švedskom, puta u Rumuniju bez 9-10 igrača koji su bili na EP. Postavili smo na treningu sinoć odbranu, momci su to prihvatili, pa ni ovako dobra šuterska ekipa kao Rumunija nije imala gotovo nikakve šanse. Sve vrijeme smo kontrolisali meč, jako samo zadovoljan što smo uradili za ovako malo vremena”, rekao je Roganović.

Foto: Bert Berišaj/RSCG

Lalošević: Naši sportisti najbolji crnogorski brend, “Lavovi” nas uvijek dostojanstveno i hrabro predstavljali

Ministarstvo: Vaši rezultati su nadahnuće za sve ljubitelje rukometa u CG