Barović: Imamo dobru sezonu, pokušaćemo da je završimo na pravi način i uzmemo titulu

Cijele sezone košarkaši Studentskog centra su na čelu ABA 2 lige.

Tim Nenada Trajkovića je upisao 16 pobjeda i samo jedan poraz, ali sve to neće značiti ništa ako ne završi posao i plasira se u prvoligaški rang regionalnog takmičenja.

Najbolju šansu imaće u „Morači” u utorak i četvrtak, kada igra finale sa sarajevskim Sparsom. Tim koji upiše dvije pobjede ili jednu, uz bolju koš-razliku, ući će u ABA ligi, a poraženi će imati novu šansu u baražu sa Splitom. Tada će se igrati na dvije pobjede, a tim iz Dalmacije imaće prednost domaćeg terena.

Prva utakmica na programu je sjutra od 16 časova.

„Igramo protiv jakog protivnika, koji igra odličnu košarku, pik’en’rol i dobru odbranu. Spremali smo se, utakmice sigurno neće biti lake, već na jednu loptu. Daćemo sve od sebe. Ukoliko se kockice poklope, možemo da se nadamo ostvarenju cilja koji svi očekuju od nas”, istakao je Trajković.

Iskusni trener je svjestan kvaliteta Sparsa.

„Moramo svih 40 minuta da imamo koncentraciju, dobru energiju, da odigramo mnogo jaku odbranu. Spars je vrlo disciplinovana ekipa, ima osam izvanrednih igrača. Imamo dužu klupu, možemo da držimo visok nivo 40 minuta. Ključ je da pritiskamo loptu, da probamo da dobro izrotiramo na pik’en’rol Kamenjaša i Zahiragića i da maksimalno iskoristimo naše resurse u napadu”, naglasio je Trajković.

Filip Barović je osvojio ABA ligu u dresu Budućnosti prije tri godine, sada će pokušati da prigrabi i pehar u drugoligaškom karavanu.

„Očekivanja su svakako da osvojimo, kad smo dovde došli. Imamo dobru sezonu, pokušaćemo da je završimo na pravi način i uzmemo titulu. Težak je bio turnir četvrtfinala i polufinala, dobili smo slobodno vrijeme da se oporavimo. Mislim da imamo dovoljno igrača za ovaj težak ritam i u tome smo u prednosti”, naglasio je 30-godišnji Nikšićanin.

Kadija: Dolazimo u dobroj formi, Studentski centar je favorit

“Ajkule” od 26. juna na finalnom turniru Svjetske lige