Milinković pred Zetu: Čeka nas teška utakmica u – rekao bih – ne baš najboljem momentu po nas

Od kada je i matematčki osvojila titulu, 11. aprila pobjedom u Nikšiću, Budućnost je u padu – i forme i rezultata.

U naredna četiri meča doživjela je čak tri poraza, dva na domaćem terenu u prvenstvu (Podgorica 1:2, Petrovac 0:2), i jedan u polufinalu Kupa, od Zete u gostima (2:1).

Šampion je, dakle, u lošem momentu uoči sjutrašnjeg revanša – dupla kruna je cilj, ali je cilj ugrožen. 

“Čeka nas teška utakmica u – rekao bih – ne baš najboljem momentu po nas iz više faktora. Kao što sam rekao poslije poraza od Petrovca, polako smo na putu da pokvarimo sve lijepe stvari koje smo napravili u ovoj sezoni“, iskren je trener Mladen Milinković, koji je neposredno nakon subotnjeg posljednjeg poraza od Petrovca bio emotivan i oštar, kazavši i da ga je bilo sramota što sjedi na klupi.

Milinković, međutim, vjeruje…

“Nadam se da će ekipa da se izdigne iz ove situacije. Dešavalo nam se i na početku sezone da izgubimo dvije utakmice. Podgorica nas savladala ubjedljivo, pa smo pronašli snagu da uđemo u seriju. Nadam se da će se nešto slično desiti i sjutra, te da će ekipa prevaziđi sve probleme“.

Ulog je veliki…

“Siguran sam da igračima neće nedostajati motiva. Pruža nam se šansa da osvojimo duplu krunu i želimo to da uradimo. Znam da je Budućnost bila dva puta u igri da osvoji duplu krunu, to joj nije uspjelo, nadam se da ćemo to mi da uradimo“.

Milinković je podsjetio i da je odmah nakon izvlačenja polufinalnih parova kazao da je Zeta najteži rival…

Murinjo: Zašto sam preuzeo Romu? Nevjerovatna strast navijača i ambicije kluba

Dostanić pred Budućnost: Mi ne idemo da branimo rezultat