Odbojkaši počinju borbu za EURO

Odbojkaši Crne Gore u srijedu putuju za Tbilisi, gdje se od 7. do 9. maja igra prvi kvalifikacioni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Na posljednjem treningu uoči odlaska  povrijedio se talentovani primač servisa Budućnosti Nemanja Peruničić, koji je nastupao na Evropskom prvenstvu 2019. u Holandiji i koji je bio na spisku putnika za Tbilisi.

Selektor Veljko Bašić odlučio je da umjesto Peruničića na put ide njegov klupski drug Ivan Vlahović, koji igra na poziciji libera.

Za Gruziju putuju: Aleksandar Minić, Miloš Kosović, Luka Babić, Ivan Zvicer, Rajko Strugar,Vojin Ćaćić, Nikola Radonić, Nikola Lakčević, Marko Bojić, Blažo Milić, Bojan Strugar, Ivan Ječmenica, Ivan Vlahović i Milutin Pavićević.

Protivnici “crvenih” na turniru u Tbilisiju biće redom Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija Gruzije.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva susreta “crveni” će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Šampionat za odbojkaše biće održan od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska).

Završnica održaće se u Katovicama.

Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa posljednjeg šampionata održanog 2019. godine, plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

FOTO: OSCG

Trajković: Nije gotovo; Kadija: Biće teško stići ovih deset poena

“Sokolići” poraženi od vršnjaka iz BiH