Milojević: Odbrana donosi trofeje

Košarkaši Budućnost Volija sjutra (21 čas) protiv Mornara igraju drugi meč polufinalne serije ABA lige.

Pogoričani su u prvom meču slavili 97:88 i napravili korak ka finalu.

“Mornar je sjajan tim. Igraju dobro – i kod kuće i na strani. Recept za pobjedu je čvrsta odbrana, kao što sam i rekao u najavi prve utakmice. Odbrana donosi trofeje. Da bimo savladali vjerovatnu najbolju napadačku ekipu u ligi obrana mora da bude sjajna svih 40 minuta”, rekao je trener Budućnosti, Dejan Milojević.

Luka Mitrović zna od koga prijeti najveća opasnost.

“U prvom meču smo pokazali i kako treba i kako ne treba igrati sa Mornarom. Nadam se da ćemo ući sa energijom, koju smo imali tokom većeg dijela druge četvrtine i tokom drugog poluvremena u prethodnom meču. Mislim da je to jedini put ka pobjedi protiv jedne napadački potentne ekipe kakva je Mornar. Oni imaju igrače koji u rukama imaju po 20, 25 poena. Tu prije svega mislim da Pulena i Nidama, koji su pokretačka snaga ekipe. Vajthed nakon povrede traži formu i može biti izuzetno opasan”, dodao je Mitrović.

Igru u odbrani potencira i Džastin Kobs.

“Ključ za pobjedu su dobra odbrana i skokovi. Ne smijemo im dozvolit poene iz druge prilike. Moramo zaustaviti Pulena, Vajtheda i Nidama”, kazao je Kobs.

Polufinalna serija igra se na dva dobijena meča, a u slučaju pobjede Mornara eventualna majstorica na programu je u utorak u “Morači”.

Odbojkašice sjutra igraju sa Kosovom, Masoničić: Favoriti smo, očekujem pobjedu

Bjelica pred Budućnost: Nema predaje, pružićemo jači otpor