Najavljen novi kandidat za predsjednika FSCG, Dragan Vujović: Mora da ima podršku fudbalske Crne Gore

Fudbalska Crna Gora

U trku za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) najvjerovatnije će ući još jedan, za sada, neimenovani kandidat, saopšteno je iz udruženja Fudbalska Crna Gora.

U ime udruženja na konferenciji za medije govorili su Dragan Vujović, Brajan Nenezić, Zoran Batrović i Zoran Mijović, kao i novi predsjednik Udruženja klubova FSCG – Jug, Nenad Maslovar, te Vjekoslav Dukić, koji je bio kandidat na izborima za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar.

“Mi ćemo vjerovatno imati kandidata na izborima za predsjednika Saveza. Imamo nekoliko dana da predložimo ime. Kandidat mora da ima podršku fudbalske Crne Gore”, kazao je na današnjoj konferenciji Vujović.

Izbori za prvog čovjeka FSCG su 30. juna, rok za dostavljanje kandidature je 7. jun.

Aktuelni predsjednik Dejan Savićević želi da nastavi da obavlja tu funkciju, a dobio je zvaničnu podršku dva regionalna udruženja – Centar i Sjever, kao i Budućnosti.

Kandidature su najavili, ali ne i potvrdili, dugogodišnji sudija Jovan Kaluđerović, te menadžer za međunarodni razvoj Crvene zvezde i menadžer za razvoj u Dečiću, Vladan Rakočević.

Dragan Vujović je na konferenciji za medije kazao da bi izbori u Udruženju klubova – Centar mogli da budu ponovljeni, dok je Vjekoslav Dukić, koji je na izborima za predsjednika te organizacije izgubio od Vladana Vučelića, kazao da se pri izborima za dešavalo niz nepravilnosti, o kojima su obaviješteni, kako je naveo, Ministarstvo i Inspekcija za sport.

“Ja sam imao borbu sa političkim kandidatom, Vladanom Vučelićem. Imao sam potpuno neravnopravnu borbu. Nisam čovjek iz politike, niti se bavim politikom, čitavog života sam u sportu. Jedan klub je glasao jer mu je obećano da će na stadionu da se napravi tržni centar. Drugi klub je glasao falsifikovanim potpisom predsjednika kluba – sa tim će biti upoznato možda i tužilaštvo uskoro. Bilo je još nepravilnosti, što je uticalo na regularnost izbora. Nismo prihvatili rezultate glasanja, nadležne inspekcije će ispitati sve navode i daće odgovor, nadam se brzo. Nadamo se poništenju izbora za predjsednika regije sjever, gdje je takođe bilo niz nepravilnosti”, kazao je Dukić.

Na današnjoj konferenciji bilo je riječi i o radu sa mlađim selekcijama, te reprezentaciji.

“Imamo školu fudbala u savezu. Štancujemo diplome, proizvodimo trenere skoro svakodnevno, a klubove u Crnoj Gori vode sve stranci. Kada je riječ o reprezentaciji – mislim da nemamo kvalitet da napravimo nešto više. Fali nam stručni odbor. Mi nemamo ni zajednicu prve i druge lige”, rekao je Vujović.

“Imamo dosta mladih trenera koji nisu obučeni za taj rad. Ne možemo da izbacimo igrača iz mlađih kategorija. Problem je što se stručno ne radi – ako nemate omladinsku školu, onda nemate ni dobru seniorsku ekipu. Ima mnogo trenera, koji djeci ne znaju da pokažu, koji preko interneta skidaju treninge. U Evropi ne možemo prvi krug da prođemo, a ne nekog igrača da plasiramo”, kazao je Nenezić.

Da se nestručno radi sa djecom smatra Zoran Batrović, dok je Zoran Mijović iznio koncept projekta Fudbalske Crne Gore.

“Vizija je bazirana na trenutnoj situaciji fudbala i kako i gdje ćemo biti 2030. godine. Pomoć klubovima treba da bude višestruka – Savez treba da bude servis tih klubova. Želimo da kroz ovaj projekat i plan fudbala dođemo među 40 najboljih liga u Evropi i da napravimo igrače za nacionalnu selekciju”, smatra Vujović.

Predsjednik Udruženja klubova FSCG – Jug, Nenad Maslovar kazao je da je što se tiče infrastrukture na jugu malo toga urađeno, te da je regija po svim kriterijumima centralizovana.

“Trudiću se da ostvarim kontakt sa svim kubovima iz regije, da pomognem u komunikaciji sa Savezom”, rekao je Maslovar, koji ima mjesto u Izvršnom odboru (IO) FSCG.

Liga konferencija: Sutjeska nosilac na žrijebu, Podgorica i Dečić ne

Hakšabanović: Nadam se da ću sa Crnom Gorom izboriti veliko takmičenje