“Lavice” počele pripreme za Tokio, Popović: Borićemo se za naš, grb, voljela bih da svima ostvarimo želju

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore je danas počela pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.

Prvi trening “lavice” su odradile praktično u kompletnom sastavu, nedostajala je samo golmanka Marta Batinović, koja će se priključiti ekipi u ponedjeljak.

Naše rukometašice će trenirati u Podgorici, onda ih od 5. do 8. jula očekuju provjere na turniru u Erdu sa Mađarskom i Brazilom.

A na OI – rivali u grupi su Angola, Holandija, Norveška, Japan i Južna Koreja.

Plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane selekcije.

“Linija između uspjeha i neuspjeha je tanka. Ali imamo snove i živimo za njih. Borićemo se za naš grb, a za koliko će biti dovoljno – vidjećemo. Voljela bih da svima ostvarimo želju i da se ponovi London, ali u Tokiju nas čekaju vrhunske reprezentacije, koje žele da osvoje medalju i da se predstave u najboljem izdanju. Ne želim nikakva očekivanja. Bezobrazno je da se očekuje bilo šta u smislu priče o medalji. Naravno, potajno želimo najbolji rezultat i idemo da sve dobijemo. Takvi smo, karakterni, a činjenica da smo jedini sa Balkana na Olimpijskim igrama govori koliko je teško doći do ovog takmičenja”, rekla je selektorka Bojana Popović i dodala:

“Znamo odlično koliko imamo stanovnika, a koliko registrovanih rukometašica imaju Norveška, Rusija ili Španija. Desetak dana pred početak Igara, zbog adaptacije, bićemo već tamo. Zato je cilj, da do odlaska, postepeno, bez velikih upala, bolesti ili povreda, prođemo pripremni period. Prije svega zdravi da sačekamo odlazak na Igre, što je najvažnije. Realno, nema nas puno iako je toliko djevojaka na spisku. Kada pogledamo bekovsku linuju – imamo ih pet i čekamo Milenu Raičević da vidimo da li će uspjeti da se spremi za odlazak na Igre. Izvukli smo grupu u kojoj tri protivnika nisu iz našeg stila igre. Posvetićemo se maksimalno Angoli, Japanu i Južnoj Koreji . Sa Norveškom smo skoro igrali, dok Holandija ima sličan – skandinavski stil”, kaže Popovićeva.

Jelena Despotović zna koliko su OI važne.

“Napokon su počele pripreme, a dobro je poznato koliko su Igre važne za sve nas. Probaćemo da državu predstavimo na najbolji način. Imamo mjesec i po da se spremimo, sa dosta treninga, nekoliko utakmica…. Ali, idemo dan po dan. Fokusirane smo na pripreme, a onda, kada počnu Igre, razmišljaćemo od utakmice do utakmice”.

Foto: RSCG

FK Podgorica potvrdila: Peković napustio “DG arenu”

Fudbalerke bolje od Malte