Radičević: Ne želim ništa da obećavam, ali znam da ćemo se do kraja boriti

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

„Lavice“ su jedva čekale početak priprema za Olimpijske igre, a cilj je da se ekipa na najbolji način pripremi za najveću svjetsku smotru sportista, kaže kapitenka Jovanka Radičević. Reprezentacija je u četvrtak počela pripreme za treće učešće na Igrama, nakon nastupa u Londonu 2012. i četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru. U ekipi vlada odlična atmosfera, što ističu sve igračice i članovi stručnog štaba.

– Poslije marta i velikog uspjeha koji smo ostvarile plasmanom na Olimpijske igre, jedva smo čekale da dođe ovaj dan. Okupile smo se sa ciljem, a to je da se što bolje spremimo za najveću sportsku smotru. Suvišno je pričati što za nas i državu znači nastup na Olimpijskim igrama. Srećna sam, samo želim da budemo zdrave, a potajno se nadamo dobrim rezultatima, kao i svi. Ne želim ništa da obećavam, ali znam da ćemo se do kraja boriti – kazala je Radičević.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Do odlaska na Olimpijske igre, djevojke sa stručnim štabom radiće naporno kako bi spremno dočekale prvi meč 25. jula sa Angolom.

– Najvažnije da smo zdrave i da se u ovom periodu, do odlaska, što bolje spremimo.

Za Radičević će Igre u Tokiju biti treće na kojima će nastupiti.

– Sada je to spoj mladosti i iskustva. Nekoliko nas je već doživjelo Igrama, a sigurna sam da će i mlađe, uz našu podršku, dati maksimum. Olimpijske igre su posebna priča. Idemo mirne glave, bez pritiska, a za što se spremamo znamo između sebe. Imamo pravo, kao sportisti, da sanjamo najveće domete, ali i treba da idemo korak po korak. U dva da nas probude bićemo spremne za Igre. Za ovo se živi i trenira cijelu karijeru, a neko nikad i ne ode. Muška reprezentacija Hrvatske ostala je kod kuće, što dovoljno govori o svemu.

Crna Gora je u grupi sa Holandijom, Norveškom, Japanom, Južnom Korejom i Angolom.

– Igraćemo u 9 i 11 sati, moraćemo da se prilagodimo.Treniraćemo u tim terminima kako bi se organizam navikao. Grupa je jaka, a najteže je igrati unaprijed dobijene utakmice. Nemamo prliku često da igramo sa ekipama koje nijesu iz Evrope. Mislim da su sva tri rivala nepredvidljiva. Ali, iskreno, fokus je na nas, a pokazale smo da možemo sa svima da igramo. Iskreno, zašto bi razmišljale o bilo kome.

Đina Jauković: Svi nas poštuju u svijetu rukometa

Kaluđerović: Savićević čini sve da bude jedini kandidat