Budućnost istinski simbol i ponos Podgorice FOTO

Fudbalski klub Budućnost je u sezoni 2020/21. osvojila duplu krunu, prvu u istoriji kluba, srušila je veliki broj rekorda – najviše bodova (85), najviše vezanih pobjeda (11), najviše utakmica bez poraza (25), najviše pobjeda u gostima (devet)… – bila dominantna, ispisala je lijep rezultat u Evropi (treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope), a na sve to je ponosan svaki Podgoričanin kome je plavo – bijela boja u srcu.

A nakon jedne od najboljih rezultatskih sezona u 96 godina dugoj istoriji gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je upriličio prijem za upravu, stručni štab i igrače našeg kluba.

Vuković je čestitao “plavima” na izvanrednim rezultatima, poručio je da je izuzetno ponosan na dosadašnji uspjeh kluba čiji je navijač, a posebno na sve veći broj talentovane djece koji su članovi seniorskog sastava.

Foto: Glavni grad

Najuspješnija sezona je za nama, ali kao što sam kazao više od rezultata koji su evidentni, Budućnost je apsolutno dominantna u nacionalnim okvirima, nas u gradskoj upravi raduje i ono što se dešava iza scene – u reorganizaciji kluba i unapređenju poslovanja tog sistema u svim segmentima, unapređenju rada fudbalske škole i proizvodnje fubalskih talenata, o čemu svjedoči sastav ekipe i da posle dugo vremena imamo igrače nacionalnog A tima”, rekao je Vuković, koji je dodao.

Vrlo smo ponosni na ono što je FK Budućnost učinio tokom ove godine i zahvalni predsjedniku Mijaču koji je u potpunosti posvećen svojim obavezama obezbjedio sve neophodne uslove igračima i stručnom štabu”, istakao je Vuković, koji je podsjetio da je FK Budućnost sinonim za Podgoricu te da se nada evropskom plasmanu.

Foto: Glavni grad

Fudbalski klub Budućnost nije bilo kakav sportski klub, on je sinonim za Podgoricu i volio bih da uvijek na svakom mjestu budu svjesni te činjenice, a mi ćemo biti tu da pomognemo u maksimalnoj mjeri, kako bi klub možda već naredne sedmice napravio korak dalje u Evropu”, zaključio je Vuković.

Predsjednik “plavih” Veselin Mijač se zahvalio Glavnom gradu na dosadašnjoj podršci i izrazio uvjerenje da će FK Budućnost nastaviti da niže uspjehe.

Hvala gradonačelniku na prelijepom prijemu. Mogu da obećam da će stručni štab i uprava nastaviti sa kvalitetnim radom i unaprijediti ga još više, jer su novi ciljevi pred nama”, poručio je predsjednik Veselin Mijač.

Foto: Glavni grad

A ispred kluba se obratio i izvršni direktor kluba Nikola Prentić, koji se takođe zahvalio Glavnom gradu na prijemu poručivši da je ‘Budućnost nakon 15 godina konačno tamo gdje je trebao da bude – najtrofejniji tim u državi’, dok je kapiten Petar Grbić jasno stavio do znanja da je osvojena dupla kruna poklon najljepšem gradu i navijačima.

Vukčević i Mikijelj se zahvalili 13-orici igrača

Ubjedljiv poraz crnogorskih košarkašica od Italije