Grbić: Spremamo za takmičenje koje je san svakog sportiste

Rukometašica Crne Gore, Itana Grbić zadovoljna je urađenim u dosadašnjem dijelu priprema za Olimpijske igre (OI).

“Lavice” 15. jula putuju na OI.

“Bližimo se kraju priprema za Tokio. Iza nas je veoma kvalitetan rad, bilo je naporno, ali smo svjesne za što se spremamo i motiva nije nedostajalo, jer se spremamo za takmičenje koje je san svakog sportiste. Svaka djevojka je na pripreme došla svjesna da se spremamo za nešto najveće u svijetu sporta. Na svakom treningu smo pokazivale sve veću želju, da još kvalitetnije radimo i da se izborimo za mjestu među 15 igračica koje će predstavljati Crnu Goru. Zadovoljna sam onim što smo odradile u dosadašnjem dijelu priprema i s nestrpljenjem očekujemo 15. jul i polazak za Tokio”, kazala je Grbić.

Crna Gora putuje za mađarski Šiofok, gdje će sjutra protiv domaće selekcije i u srijedu protiv Brazila odigrati dva kontrolna meča.

“Želimo da predstojeća dva meča u Mađarskoj iskoristimo na najbolji način, da sve ostanemo zdrave i da u kompletnom sastavu krenemo na Igre. U Mađarskoj nas očekuju sjajni protivnici, to su timovi koji su u drugoj grupi na Igrama, pa mogu da kažem da bolje provjere nijesmo mogle da imamo. Možemo da isprobamo sve taktičke zamisli, bolje da nam se sada dese i neke greške u igri, a kako bi znale što je to dobro, a što moramo da ispravimo do prvog meča u Tokiju”, zaključila je Grbić.

Crna Gora u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama igra protiv Angole, Holandije, Norveške, Japana i Južne Koreje.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Dangerous pobjednik turnira u Podgorici

Češka deklasirala Grčku i otišla u Tokio