Džikić: Igramo i treniramo bez pola centarske linije

Košarkaši Budućnost Volija u sedmici na izmaku odigrali su dva kontrolna meča protiv Avtodor Saratova u Beogradu i oba pobijedili – u srijedu je bilo 79:73, a u petak 89:73 za crnogorskog šampiona.

Ekipa ulazi u finiš priprema pred početak sezone u ABA ligi, koju će otvoriti 26. septembra u “Morači” protiv FMP-a.

“Naš plan je bio da u periodu od 8. do 17. 9. odigramo četiri kontrolne utakmice – sa Borcem (8. 9.), Mornarom (11. 9.) i dvije utakmice u Beogradu protiv Avtodora (15. i 17.9.), učesnika VTB lige. Međutim, događale su se stvari koje prosto nemamo pod kontrolom. Prvo je otkazana utakmica protiv Čačana (njihovi problemi sa COVID-19), potom se desilo sve to što se desilo sa Danilom, što nas je potpuno izbacilo iz ritma i fokusa”, kazao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Osim Danila Nikolića, van terena su Džejkob Vajli i Zoran Nikolić, koji su propustili utakmice protiv Avtodora.

“Ipak smo odigrali vrlo takmičarski meč sa Baranima, na kojoj su po prvi put nastupali i Rid i Nikolić Zoran, naravno u vrlo limitiranim periodima. Nažalost, na utakmice u Beogradu smo otišli bez centarske trojke Vajli – Nikolić – Nikolić, jer je Zoran poslije Bara ponovo van stroja, zbog zdravstvenih problema je van ekipe. Igramo i treniramo bez pola centarske linije i to nije dobro. Na utakmicama pokušavamo da nađemo najbolje načine da nadoknadimo one koji su van stroja, i neki od igrača plaćaju danak tome što igraju van svojih osnovnih pozicija, kako u napadu tako i u odbrani. Nadamo se da će se Zoran Nikolić vratiti treningu tokom sledeće sedmice. Vajli trenira individualno, čekamo na zeleno svjetlo kako bi započeo sa kontakt protokolom. Što se tiče Danila, najvažnije je da je sada bezbjedno. Znamo da želi da se vrati što prije i priključi svojim saigračima”, rekao je Džikić.

Foto: KK Budućnost Voli

SC Derbi bolji od Primorja, 19 poena Džastina Edvardsa

Inčon izgubio od Seongnama, Mugoša na terenu 90 minuta