Sutjeska ubjedljivo poražena od Pelistera

Sutjeska je poražena u posljednjem meču prvog turnira ABA2 lige – bolja je bila ekipa koja je prije dva dana primila 108 poena u duelu sa Lovćenom.

Nikšićane je nadigrao Pelister (93:73), pa se ekipa Velimira Gašića sa Zlatibora vraća sa učinkom od pobjede i poraza.

Nakon rezultatske klackalice u prvoj četvrtini, Makedonci su preuzeli kontrolu u drugoj, a sredinom treće i riješili pitanje pobjednika kada su stigli do 16 poena prednosti.

Kasnije je bilo i rekordnih plus 20 (85:65, pa konačnih 93:73)…

“Gotovo ni u jednom segmentu igre nismo bili na nivou. Pelister je nametnuo ritam koji mu odgovara, a mi se nismo snašli na čvrstinu rivala koju je imao od od početka. To je i odredilo tok utakmice. Imali smo mnogo grešaka, mnogo izgubljenih lopti, čistih situacija koje nismo iskoristili… Iskusan i kvalitetan tim kakav je Pelister je to znao da iskoristi”, rekao je Gašić i dodao:

“Znao sam da poraz Pelistera od Lovćena nije bio prava slika. To se pokazalo, a nama ostaje da analiziramo situaciju i vjerujem da će sve, uz igrače koji bi trebalo da se vrate u tim, izgledati mnogo bolje”, istakao je Gašić.

Vladimir Tomašević je upisao 23 koša u Sutjesci, Radosav Spasojević 20, a dvocifren učinak je imao samo još Jovan Vojinović (10).

Nikola Malešević i Bojan Trajkovski su predvodili Pelister sa po 16 pogodaka…

Drugi turnir ABA2 lige je od 8. do 12. novembra.

Foto: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

Jovanović nakon druge pobjede: Prezadovoljan sam turnirom

Petrovac nakon preokreta do pobjede protiv Podgorice