Premijer Australije o ukidanju vize Đokoviću: Podnijeli smo mnoge žrtve tokom pandemije

Foto: twitter/scot morrison

Nakon odluke ministra za imigracije Aleksa Houka da uskrati vizu Novaku Đokoviću, oglasio se premijer Australije Skot Morison.

“Vidio sam odluku ministra za imigraciju u vezi sa vizom gospodina Novaka Đokovića. Shvatio sam da je nakon pažljivog razmatranja, ministar preduzeo radnju da ukine vizu gospodinu Đokoviću iz razloga zdravlja i na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu”, rekao je Morison i dodao…

Ova pandemija je bila nevjerovatno teška za svakog Australijanca, ali smo se držali zajedno i spasili živote i sredstva za život.Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najveću stopu vakcinacije u svijetu. Australijanci su podnijeli mnoge žrtve tokom ove pandemije i s pravom očekuju da će rezultat tih žrtvovanja biti zaštićen.To je ono što ministar danas čini u ovoj odluci. Naše jake politike zaštite granica očuvale su Australijance bezbjednim, prije kovida i sada tokom pandemije. Zbog očekivanog pravnog postupka koji je u toku, neću davati dalje komentare”.

Foto: twitter/scot morrison

Crnogorski reprezentativac na meti Intera

Đoković pozvan na razgovor, ostaje na slobodi