Stevan Vujović pred Hrvatsku: Imamo veliku šansu, atmosfera je odlična

Stevan Vujović, Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Crna Gora u drugu fazu Evropskog prvenstva za rukometaše ulaza jača za Stevana Vujovića, Stefana Čavora i Miloša Božovića, koji su propustili prvi dio šampionata zbog pozitivnih testova na koronavirus.

Vujović, Čavor i Božović su izašli iz izolacije i čekaju dozvolu doktora za povratak na teren, uoči utakmica sa Hrvatskom, Francuskom, Holandijom i Islandom u Budimpešti.

“Nas trojica smo izašli iz izolacije i čekamo dozvolu doktora da nastupimo. Osjećam se donekle dobro, imam volju da pomognem”, poručio je danas Stevan Vujović.

Bez njihove pomoći “lavovi” su napravili istorijski uspjeh, prvi put se plasirali u drugu fazu Evropskog prvenstva, ispisali blistavo poglavlje crnogorskog sporta…

“Momci su odradili veliki dio posla. Pobjedom protiv Makedonije su preskočili jednu ljestvicu, pa protiv Slovenije preskočili još jednu i plasirali se u glavnu rundu. Mi smo nastupali kao slabiji i od Makedonije i Slovenije. I u glavnoj rundi se kotiramo slabije od ostalih. Mislim da imamo veliku šansu, raspoloženje u timu je takvo da možemo da igramo protiv najjačih, protiv svih – i Francuske i Islanda i Hrvatske”, jasan je Vujović.

Prvi meč u drugoj rundu “lavovi” igraju sjutra (15.30 h) protiv Hrvatske. Sada koronavirus predstavlja problem hrvatskoj selekciji.

“Izgleda da je 90 odsto našeg tima preležalo koronu ili u decembru ili u januaru. Ostale ekipe strahuju – Hrvati su vratili nekoliko igrača kući, angažovali nove, velike su to promjene. Mi smo ostali u istom sastavu, a jedina je razlika što ćemo nastupiti nas trojica. Mislim da imamo šanse. Ne treba razmišljati da smo postigli nešto veliko i da je tu kraj. Mislim da imamo još puno toga, ko zna šta nas čeka, možda i neki svijetli trenuci u glavnoj rundi”, poručio je Vujović.

 Foto: Stefan Ivanović

Roganović: Patriotskog naboja i motivacije neće faliti

Vrijedno se radi u "Školi fudbala FSCG"