Podgorica domaćin Mediteranskog prvenstva

Mediteransko prvenstvo za rukometašice, rođene 2006. godine i mlađe, biće odigrano od 17. do 24. aprila u podgoričkoj dvorani Verde, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Navodi se da su Ugovor, kojim je Rukometnom savezu povjerena organizacija Mediteranskog prvenstva potpisali Petar Kapisoda i predsjednik Mediteranske rukometne konfederacije Zoran Radojičić.

Crna Gora će tako sedmi put biti domaćin prvenstava Mediterana – Budva i Žabljak bili su domaćini u dva navrata, dok su Tivat i Bar po jednom ugostili navedeno takmičenje.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Radojičić je podsjetio da je nakon pauze od skoro dvije godine nedavno je u Ankari održano prvo prvenstvo Mediterana u muškoj konkurenciji.

On je istakao da je velika stvar što se ponovo krenulo sa organizacijom takmičenja za mlađe kategorije.

“Konačan spisak učesnika prvenstva u Crnoj Gori biće poznat u ponedjeljak, do kada traje rok za prijavu ekipa. Vjerujem da ćemo uspjeti da organizujemo i sudijski seminar uz prisustvo lektora Svjetske rukometne federacije (IHF), a planirano je da IHF obezbijedi domaćinu oko 100 lopti. Turska je nedavno bila sjajan organizator prvenstva Mediterana za muškarce, vjerujem da će i Crna Gora biti dobar domaćin, jer Savez ima iskustvo u organizaciji međunarodnih takmičenja”, kazao je Radojičić.

Katarina Bulatović sportska direktorica COK-a

Peđa Mijatović: Dva i po mjeseca NATO je bombardovao Beograd, Podgoricu…