Itana Grbić: Veliki je plus što ćemo utakmice grupne faze igrati kod kuće

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Nakon mečeva u Ligi šampiona, u dresu Ferencvaroša, Itana Grbić je ponovo u Podgorici na pripremama nacionalne selekcije uoči EHF sedmice.

Narednih sedam dana je uigravanje za ono što slijedi u prvoj dekadi novembra.

„Osjećaj je, kao i uvijek, najljepši mogući kada je na okupljanju nacionalni tim. Jedva smo čekale da se okupimo, jer je ovo, otkada sam u reprezentaciji, bila možda i najduža pauza između dviju akcija. Srećna sam što vidim sve djevojke i jedva čekam da počnemo da se spremamo za možda i najveći izazov koji nas očekuje”, istakla je Grbić.

Crna Gora je jedan od domaćina Evropskog prvenstva. Utakmice grupe D, od 5. do 9. novembra, igraće se u „Morači”, a rivali su Španija, Njemačka i Poljska.

„Počele smo da pratimo rivale u grupi još onog momenta kada smo znale ko stiže u Podgoricu. Veliki je plus što ćemo utakmice grupne faze igrati kod kuće, pred našim navijačima, ali vidjećemo kako ćemo se spremiti i koliko možemo da napravimo. Sigurna sam da ćemo se dobro spremiti, ali najvažnije je da sve djevojke budu zdrave u novembru”.

Grbićeva je srećna što je u istom klubu sa Jaukovićevom i Tatjanom Brnović.

„Zadovoljna sam u novom klubu. Brest je nešto potpuno novo, novi izazov za mene, ali naravno da je sve mnogo lakše uz Đurđinu Jauković, koja je moja najbolja drugarica, i Tatjanu Brnović. One su pomogle da se prilagodim u kratkom roku, naročito Đina. Za sad je sve dobro”.

Trofeji za Anju i Luku, najbolja rekreativka šefica Delegacije Evropske unije u CG

Pazarcima trofej u Bijelom Polju, Jedinstvo pokazalo talenat