Simić: Moramo da preuzmemo ulogu favorita; Božović: Znamo koliko vrijedimo i možemo, vjerujem u pobjedu

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Rukometna selekcija Crne Gore u srijedu od 18 sati u Bemax areni dočekuje Kosovo na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, pa u nedjelju gostuje reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Uvijek naglašavamo da nam je cilj kontinuitet. Osigurali smo Svjetsko, sada već ove sedmice možemo da napravimo veliki korak ka evropskom prvenstvu i mislim da je to realno očekivati. Na nama je da ispunimo očekivanja i da preuzmemo ulogu favorita, koju smo zaslužili u prethodnom periodu. Mi moramo da odigramo kao favoriti i na tom nivou do sada smo igrali iz sjenke, a sada ciljamo dvije pobjede”, kazao je golman Nebojša Simić.

Crna Gora i Kosovo sastali su se dva puta u kvalifikacijama za prethodni šampionat Evrope, oba puta su slavili “lavovi”, prilično ubjedljivo – 27:22 u gostima i 32:25 kod kuće.

“Trebalo bi da nastavimo u ritmu u kome smo igrali na Evropskom prvenstvu i ne bi trebalo da bude problema, iako je Kosovo usponu. Rade dobro, ulažu, ne smijemo da se opustimo. Ipak, znamo koliko vrijedimo i možemo, vjerujem u pobjedu”, rekao je Miloš Božović.

Potcjenjivanja, ipak, ne smije da bude, potrebna je i podrška navijača.

“Svi znaju da mi nismo isti tim i isti igrači, kada su tribine pune ili poluprazne”, naglasio je Simić, podsjetivši na meč sa Farskim Ostrvima, prije nekoliko godina, koji je završen senzacionalnim remijem u Podgorici.

“Bilo je 200 ljudi u sali, nismo bili prepoznatljivi i oni su nas iznenadili. Vjerujem da će dvorana biti puna, zašto ne bi bila – mi se osjećamo dobro sa navijačima, oni se osjećaju dobro sa nama, to je lijepa veza”.

“Mislim da zaslužujemo podršku, a i nama je srce puno kada vidimo naše navijače”, zaključio je Božović.

Pavićević o učinku Fetsa Rasela: Da li ste vidjeli nekog igrača da postiže toliko poena iz samo nekoliko šuteva?

Futsal reprezentacija sjutra protiv Kazahstana, Ljesar: Oni su uz Španiju možda i najbolja selekcija u Evropi