Vlado Šola pred Sloveniju: Oduševila me je energija i motiv igrača sa kojim su došli na pripreme

Slovenija je ozbiljna i odlična reprezentacija, ali će crnogorski rukometaši imati kvalitetan odgovor na igru rivala, kazao je novi selektor Vlado Šola.

Muške rukometne reprezentacije Crne Gore i Slovenije odigraće sjutra utakmicu trećeg kola kvalifikacija za šampionat Evrope.

Šola je kazao da očekuje odličnu atmosferu i da se nada da će se crnogorski rukometaši dobro uklopiti u taj ambijent koj će stvoriti navijači.

“Imali smo kratko vrijeme za pripremu, ali sam i pored toga zadovoljan. Oduševila me je energija koju igrači pokazuju na treninzima i motiv sa kojim su došli na pripreme”, kazao je Šola.

Govoreći o predstojećem duelu, rekao je da očekuje tvrd meč, posebno ističući kvalitet rivala i igrača koji nose dres te selekcije.

“Mi im se moramo suprostaviti taktički, ako to uspijemo imaćemo kvalitetan odgovor na njihovu igru”, rekao je Šola.

Novi selektor kazao je da se pribojava atmosfere u dvorani i da igrači u svakom trenutku moraju kontrolisati emocije.

“Bojim se da nas atmosfera ne ponese, da ne možemo kontrolisati emocije. Ključ je u kontroli emocija, moramo da zadržimo prisutnost i odgovornost u svakoj sekundi”, rekao je Šola.

Komentarišući odsustvo nekih igrača u dresu Slovenije, on je istakao da to neće uticati na igru rivala jer će odustne zamijeniti rukometaši sličnog kvaliteta ili još kvalitetniji.

“Ne znam jesmo li u prednosti zbog toga ili ne, pripremali smo se za jednog, sada će igrati drugi koji je približmo istog kvaliteta. Dobra je okolnost što Slovenija igra u istom principu tako da ćemo se na njihovu taktičku igru adaptirati. Pitanje kako ćemo se adaptirati na individualni nivo i morfološke osobine novih igrača”, rekao je Šola.

Crna Gora i Slovenija kvalifikacije za šampionat Evrope otvorile su sa po dva trijumfa.

Crna Gora je pred svojim navijačima pobijedila Kosovo 29:20, a u Sarajevu selekciju Bosne i Hercegovine 36:25.

Slovenija je u Mariboru slavila protiv BIH 28:20, a u Prištini protiv Kosova 29:24.

Duel u dvorani Morača počeće u 18 sati.

Isti rivali sastaće se i u nedjelju u Kopru.

Miloš Vujović: Da izađemo hrabro, odigramo dobar meč i pobijedimo

Meridianbet povodom 8. marta obradovao korisnice Doma starih „Podgorica“