Popović: Izgubilo se povjerenje između Milene i mene, saradnja je nemoguća

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Rukometašice Crne Gore počele su pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Osim, priprema, ambicija “lavica” na šampionatu, na brifingu sa medijima govorilo se i o spisku igračica, na kojem nema Milene Raičević.

Iskusne rukometašice nema na spisku, nakon što je nedavno Budućnost suspendovala i poslala u filijalu Rudar, jer je tužila klub.

“Ja sam selektor i neko ko sastavlja spisak razmišljajući šta je u određenom momentu najbolje za reprezentaciju. Na spisku su djevojke u koje najviše vjerujem, a povjerenje je osnovna stvar u sportu. Nemam ništa protiv Milene, mislim da je moja odluka profesionalna i u ovom trenutku smatram da ove djevojke mogu da odigraju bolje jer je povjerenje mnogo veće. To povjerenje se izgubilo u posljednjih mjesec zbog svega što se dešavalo”, rekla je Bojana Popović na današnjem brifingu.

Vrata selekcije za Milenu nisu zatvorena, kaže selektorka.

“Milena je dala mnogo reprezentaciji, to niko ne poriče, niti kaže da je ona izbačena iz selekcije. Samo smatram da je u ovom momentu saradnja zbog nepovjerenja koje je nastalo nemoguća. Bolje da budem iskrena i da to na vrijeme uradim. Ovo je moja odluka i moja odgovornost. Nismo se čule”.

“Lavice” će igrati u grupi B, u Helsinborgu, sa Kamerunom, Paragvajem i Mađarskom.

“Orne smo i spremne za nove izazove. Mnogo je novih lica, a ono što je najvažnije je da su djevojke raspoložene i zdrave“, kazala je Popović.

Oprez je prisutan…

“Gledali smo Kamerun, u pitanju je afrička ekipa koja igra specifični, specifični rukomet. Potrebno je da se uradi dobra analiza. Prvi meč je uvijek nezgodan, i zbog toga što je prvi, a naročito kada ga igrate protiv specifičnog rivala. Paragvaj je niža klasa, a Mađarska najteži protivnik. Njihova ekipa stasava, djelovale su veoma ozbiljno u proteklom periodu. Moramo da budemo zdrave i idemo korak po korak“, poručila je selektorka “lavica”

Cilj da se prođe grupa.

“Osnovni cilj je da budemo zdrave. Da prvo dobijemo Kamerun, pa da prođemo grupu, a onda i da budemo među osam“, istakla je Popović.

Kreće juniorska ABA liga: SC Derbi protiv Zvezde, Borca…

LŠ: Jadran gostuje Splitu