Nikola Vukčević: Prošla kriza, Španci ponovo nasmijani…

Pobjeda, dva remija i poraz učinak je Levantea našeg asa Nikole Vukčevića u post korona eri Španskog fudbala.

Tim iz Valensije prethodnog vikenda, imao je jedan od težih mečeva, poražen je minimalno od Atletika iz Madrida.

„Atletiko je mnogo bolje otvorio utakmicu, ušao je jače, dok mi nismo odigrali kao u prethodna tri meča u La Ligi. Nadigrali sun as u prvih 45 minuta, dok smo u nastavku  se malo digli. Ipak svi znamo koliko je teško Atletiku postići gol kad imaju dobar rezultat”, kazao je Vukčević.

Levante je u sredini tabele La lige nakon 31. kola – opstanak je izvjestan dok je izlazak u evropska takmičenja daleko…

“Primaran cilj je da u što kraćem roku i matematički osiguramo opstanak. Po meni ovaj tim može mnogo vise, tako da ćemo se boriti do kraja za što bolju poziciju na tabeli”, priča Vukčević.

Kako izgleda fudbal u Španiji u post korona eri…

“Izgleda drugačije, samim tim što nema publike, automatski je drugačiji ambijent, i teže za igru. Ključnu ulogu igra – koja je ekipa bolje fizički pripremljena nakon pauze”, kazao je Vukčević.

Španija je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa. Život na Pirinejima se polako vraća u normalu, kriza prolazi…

“Situacija je bolja. Ukinuto je vanredno stanje i manje više možemo da se vratimo uobičajenom načinu života”, kazao je Vukčević.

Popularni Điđo je jedan od aduta selektora Faruka Hadžibegića. Crna Gora će ako sve bude po planu u novembru nastaviti mečeve u Ligi nacija. “Sokoli” se nalaze u grupi 1 Lige – rivali su Azerbejdžan, Kipar i Luksemburg.

“Jedva čekamo utakmice sa reprezentacijom – dugo vremena je prošlo od kad smo se okupili poslednji put. Mislim da konačno možemo da napravimo jedan iskorak – svi smo željni i motivisani, samo da budemo kompletni i zdravi”, kazao je Vukčević.

28-godišnji Podgoričanin je drugi fudbaler iz Crne Gore, koji brani boje Levantea – prije Vukčevića dres tima iz Valensije nosio je Predrag Mijatović.

“Dok nisam došao u Levante, nisam ni znao da je Pedja Mijatović završio karijeru baš u ovom klubu. Pričao sam par puta sa zaposlenima koji su i u to vrijeme radili, imaju samo riječi hvale i kao igraču i čovjeku”, kazao je Vukčević.

Koronavirus u NBA: Pozitivni košarkaši Sakramenta i Indijane

Zvezdan Terzić pozitivan na koronavirus