Predsjednik Lovćena podnio ostavku: Osjećam moralnu odgovornost

Najstariji crnogorski fudbalski klub Lovćen će naredne sezone igrati u najnižem rangu – u podsavezu.

Prije šest godina Lovćen je bio osvajač Kupa Crne Gore, prošle godine, dok se borio za opstanak igrao u finalu tog takmičenja, a od danas je trećeligaš, član Južne regije.

Prekidom prvenstva, Cetinjani su ostali bez šansi da se do kraja bore za drugoligaški život, s tim da su u dosadašnjem toku šampionata konstantno bili u zoni ispadanja.

Silazak na najnižu stepenicu CG fudbala označio je i odlazak predsjednika Ivana Vukmirovića.

Nakon osam godina na toj funkciji, Vukmirović je podnio ostavku.

„Osjećam moralnu odgovornost da podnesem ostavku. Nažalost, i pored svih napora da opstanemo u Drugoj ligi, desile su se stvari na koje nismo mogli da utičemo i zbog kojih smo izgubili šansu da se na terenu izborimo za svoje ciljeve. Nažalost, platili smo danak teškoj finansijskoj situaciji i činjenici da smo igrali sve domaće utakmice van svog grada. Svjestan sam činjenice da je tokom ovog perioda Lovćen imao uspona i padova, ali je ova odluka bila nešto preko čega nisam mogao preći”, rekao je Vukmirović za Cetinjski list i priznao:

„Nismo bili na nivou koji je tražen. Odigrali smo lošu sezonu, ali smo svi vjerovali da možemo da opstanemo.

Utjeha, ako je ima u ovom trenutku, jeste infrastruktura koja će uskoro biti gotova.

„Nadam se da će u najkraćem roku naš Lovćen ponovo biti prvoligaš i da će na novom stadionu, u bliskoj budućnosti, igrati evropske utakmice”, istakao je Vukmirović.

Potpisan najveći ugovor u istoriji NFL-a

VPSCG: Čeka se izborna skupština, Porobić predsjednik?