Mijović nakon žrijeba: Želimo u TOP 16

Trener KK Budućnost Voli Petar Mijović je bio zadovoljan žrijebom za Evrokup, gdje će Podgoričanima rivali biti Unikaha, Makabi Rišon, Breša, Ulm i francuski Bulonj.

„Sigurno da možemo da budemo zadovoljni grupom i da budemo optimistični. Kad završimo sklapanje tima, možemo da budemo konkurentni u ispunjavanju osnovnog cilja – prolaza u narednu fazu, što se nakon slabijeg prošlogodišnjeg nastupa nameće kao imperativ”, rekao je Mijović.

„Unikaha je glavni favorit, a ostalih pet ekipa su dosta izjednačene i tražiće šansu za prolaz. Za bilo kakvu konkretniju analizu je potrebno da svi učesnici kompletiraju timove. Loših ekipa u Evrokupu nema. Breša je bila bolje plasirana od Armanija u prvenstvu Italije i dugo godina je u Top 16 fazi Evrokupa, Ulm je igrao polufinale Bundeslige, to garantuje ozbiljnu borbu”, upozorava Mijović.

„Moramo u svih 10 utakmica prve faze da budemo na maksimumu, kako bismo se plasirali u drugi krug, što je, ponavljam, imperativ. Nadam se da ćemo vrlo brzo riješiti određene stvari vezane za roster i spremni dočekati početak takmičenja 31. septembra”, zaključio je Mijović.

Suares

Suares: Čekamo kiks rivala

Raspored Evrokupa: Budućnost kreće iz “Moraće”