Podgorica predstavila pojačanja: Mladost je glavni adut

Košarkaški klub Podgorica, novi član ABA 2 lige, predstavio je danas pojačanja za debitantsku sezonu .

Kao što je i ranije najavljeno, dres ambicioznog kluba nosiće crnogorski talenti, povratnici iz inostranstva i članovi reprezentativnih selekcija.

Sada su tu 17-godišnji Stefan Vukčević, koji je stigao iz Reala, godinu stariji Nikola Milošević (Mega Bemax), kao i 16-godišnjak Čedomir Žižić, doskorašnji član Saragose.

„U Realu sam bio četiri godine, a posljednje sezone vidio sam da se stavlja akcenat na timskom radu, a manje na individualnom. Za nas mlade igrače ovo je sjajna prilika i velika šansa. Možda je nekome čudno odakle neko iz Reala da se vrati, ali zaista mislim da sam napravio pravi potez”, rekao je Vukčević.

„Bio sam u Megi, koja ima jednu od najboljih košarkaških škola na ovim prostorima. Znam koliko je važan taj prelaz iz juniorskog u seniorski staž i baš zbog toga sam se odlučio za Podgoricu, jer mi djeluje da je ovo najbolja prilika za mene”, objasnio je Milošević.

„Radimo jako, veoma su ozbiljni treninzi. Zadovoljan sam što sam dio ove priče i drago mi je da ćemo imati priliku kroz jako mnogo mečeva da se dokazujemo i stičemo iskustvo. Sigurno da nam motiva neće nedostajati”, poručio je Žižić.

U Podgoricu su došli Pavle Titić, 20-godišnjak koji je igrao u mlađim selekcijama Barselone, kao i 18-godišnji Janko Bulajić iz francuskog Nantera.

Žižić i Bulajić nisu bili na predstavljanju, jer se nalaze u samoizolaciji, zbog toga što su bili članovi naših nacionalnih selekcija na pripremama u Tivtu.

Poruke su poslali video-linkom.

„Ukazala mi se mogućnost da se vratim u rodni grad. Gledajući situaciju na košarkašjkoj sceni i mogućnosti koje su mi se pružale KK Podgorica ima možda i najbolji uslove za rad i razvoj mladih igrača, što je meni najpotrebnije”, kazao je Titić.

„Otišao sam u inostranstvo, sa nepunih 16 godina, jer u Nikšiću i Crnoj Gori nisam imao uslove kao u Parizu. Nakon dvije godine velikog iskustva, osjetio sam da nije lako živjeti u inostranstvu bez prijatelja i porodice, uklopiti sve to uz trening i školu na stranom jeziku. Vratio sam se, jer je ovo odlična priča i mislim ovdje brže postati profesionalni igrač nego u Francuskoj”, nadovezao se Bulajić.

Podgorica će forsirati mlade igrače, a imaće i iskusnije momke – Ognjena Mićovića, Vasilija Vučinića, Marka Kovačevića, Miloša Koprivicu (Lovćen), Vladana Kaluđerovića (Jedinstvo), Marka Ljuljića (Ibar), Novaka Musića (OKK Beograd) i Mikailea Tmušića (Sigal).

„Naša želja je da se napravi sklad mladosti i iskustva. Međutim, 80 odsto naše ekipe činiće igrači od 17 do 22 godine, strarijih će biti 3-4 i oni bi trebalo da pomognu mladićima da lakše podnesu sve što bude zacrtano”, rekao je trener Zoran Kašćelan.

Raspored Evrokupa: Budućnost kreće iz “Moraće”

Španci kandidati da naslijede Šarasa u Žalgirisu