Zvanično: Jadran igra Ligu šampiona

Uprkos mnogim problemima koje je izazvala kriza Covid 19 uprava hercegnovskog Jadrana Carine odlučila je da potvrdi učešće kluba u Ligi Šampiona za narednu sezonu i time sačuvala wild card status. Finansijska situacija u klubu nije dobro, ali razvoj mladih igrača poniklih u Jadranu, reprezentativaca Crne Gore nema alternativu.

Predsjednik Jadran Carina Đuro Marić kazao je da očekuje pomoć, podršku nadležnih institucija jer je u pitanju, kako je rekao i budućnost reprezentacije Crne Gore.

„Iako se susrećemo sa velikim problemima finansijske prirode odlučili smo se za ovaj potez, koji nosi i svoj rizik, ne želimo da zaustavmo jedan proces razvoja mladih igrača i ekipe koju imamo. Obratili smo se nadležnim institucijama: Ministarstvu sporta, vaterpolo Savezu i Olimpijskom komitetu za pomoć i podršku, očekujemo njihove pozitivne reakcije jer ovo  je i pitanje reprezentacije Crne Gore, ne smijemo mlade reprezentativce ostaviti bez pravog takmičenja, u sezoni kada se borimo za učešće na Olimpijskim igrama”, rekao je Marić.

Igranje regionalne lige u ovakvom formatu je pod znakom pitanja…

“Igranje regionalne lige je upitno i kako sada stoje stvari neće je biti u dosadašnjem formatu i to je veliki problem za klubove iz Crne Gore, to je još jedan od razloga zbog čega smo se odlučili na ovu odluku“ , kazao je Marić.

Aldin Adžović

Adžović novi fudbaler Iskre

Sportski direktor Budućnosti: Volio bih da igramo protiv Crvene zvezde ili Sarajeva