Kašćelan i Savićević zaključili sporazum: Pola miliona eura u sportsku infrastrukturu na Cetinju

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević zaključili su danas sporazum o saradnji vrijedan 550 hiljada eura, kojim je predviđena zajednička realizacija projekta izgradnje svlačionica i adaptacije pomoćnog fudbalskog terena za potrebe fudbalskih klubova sa Cetinja.

„Ovo je nastavak investicija FSCG na Cetinju. Poslije investicije vrijedne dva miliona eura u stadion Sveti Petar Cetinjski, započinjemo realizaciju projekta koji bi trebalo da poboljša uslove trenažnog procesa za Fudbalski klub Lovćen i djecu sa Cetinja“, kazao je predsjednik FSCG Dejan Savićević.

On je ocijenio da uslovi za treniranje na pomoćnom terenu nijesu zadovoljavajući, dodajući da će FSCG sa Prijestonicom u narednom periodu uraditi nove svlačionice, postaviti novu sintetički travu na teren, rasvjetu i promijeniti mobilijar.

foto: Prijestonica Cetinje

„Glavni stadion je reprezentativni sportski objekat, čiji teren se može koristiti jednom ili dva puta u toku sedmice. Većinu treninga, djeca i mlađe kategorije, FK Lovćen, ali i reprezentacija, obavljaće na pomoćnom terenu“, kazao je Savićević.

On se nada da će Prijestonica uspjeti da „stabilizuje“ FK Lovćen, te da će se taj klub brzo vratiti na mjesto koje zaslužuje.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan zahvalio se Savićeviću i FSCG na “nesebičnoj podršci Prijestonici i njenom sportu.”

„Prijestonica Cetinje i FSCG ulažu minimum 500 hiljada eura u poboljšanje uslova za rad djece i mlađih kategorija. Nesporno je da stadion, koji bi trebalo prema najavama da bude završen sljedeće godine, ne može da funkcioniše bez pomoćnog terena. Zbog toga stvaramo uslove da djeca i ostali mogu da treniraju“, rekao je on.

foto: Prijestonica Cetinje

Investicija u svlačionice i pomoćni teren, osim unapređenja uslova za treniranje, omogućiće i održavanje utakmica većega ranga na Cetinju.

„Ono na čemu kao lokalnu upravu radimo jeste povećanje smještajnih kapaciteta Sportskog centra, kako bi sportske ekipe imale gdje da se smjeste, a grad mogao da se kandiduje za organizaciju različitih takmičenja“, objasnio je Kašćelan.

Crnogorski klubovi na Kipru igraju evropske utakmice?

Sada je i definitivno: Arda Turan u Galatasaraju