Sutjeska zna imena potencijalnih rivala pred sjutrašnji žrijeb

Od mogućih 47, UEFA je spisak potencijalnih rivala Sutjeske svela na samo četiri tima.

Žrijeb parova 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope obaviće se sjutra u Nionu (13 sati), a mogući protivnici Nikšićana su sve sami timovi iz regiona – Lokomotiva Plovdiv (Bugarska), Teuta (Albanija), Borac Banjaluka (Bosna i Hercegovina) kao i bolji iz meča pretkola Gnjilane (Kosovo) – Tre Pene (San Marino).

Čini se, nije moglo nepovoljnije i neatraktivnije za crnogorskog viceprvaka, koji je nosilac na žrijebu i imao je puno lakših potencijalnih protivnika iz svih kraja Evrope.

UEFA je, međutim, u uslovima pandemije očigledno dijelila podgrupe po regionalnom principu.

Biće posebno nepovoljno ako tim Dragana Radojičića bude morao da gostuje u prvoj rundi – Lokomotiva je prošle sezone bila druga u Bugarskoj, odmah iza Ludogoreca, banjalučki Borac je bio 4. u Premijer ligi BiH ali ima dobar tim (sada vodi na tabeli nakon dva kola), Teuta je osvojila Kup Albanije, dok je Gnjilane vicešampion Kosova.

Utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra se 27. avgusta.

U grupi povlašćenih rivala podgrupe Sutjeske, sa kojima Nikšićani ne mogu da se sastanu, su APOEL sa Kipra, Baitar Jerusalim iz Izraela i pobjednik meča pred kola Iskra – Santa Koloma!

To znači da su Lokomotiva Plovdiv, Teuta, Borac i Gnjilane potencijalni rivali Iskre, ako Danilovgrađani slave u Andori i plasiraju se u 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Krstović pogodio za Zvezdu u Šapcu

Zeta bi mogla na šampiona Evrope, Iskra protiv timova sa Balkana