Rukometašice Budućnosti nastavile pripreme nakon pauze zbog pozitivnih slučajeva koronavirusa

Foto: ŽRK Budućnost

Pripreme rukometašica Budućnosti za novu sezonu nastavljene su treningom u dvorani „Verde“.

Nakon isteka obaveznog roka za samoizolaciju, koji je propisan od strane Instituta za javno zdravlje, trening su odradile igračice koje su dobile negativan test na koronavirus, kao i one kojima je istekao 14-dnevni period od trenutka dobijanja pozitivnog testa, a koje u posljednja tri dana nemaju simptoma.

Prvi slučaj koronavirusa u ŽRK Budućnost potvrđen je 25. jula, nakon čega su prekinute pripreme u Kolašinu, a igračice i stručni štab otišli u samoizolaciju kako bi se ispoštovale mjere.

Nakon što su se stekli uslovi i ispoštovale mjere nadležnih institucija, odlučeno je da pripreme budu nastavljene 10. avgusta, a očekuje se da ekipa uskoro bude kompletna, nakon što obavezni rokovi za samoizolaciju, budu istekli i ostalim igračicama koje su bile pozitivne.

“Radujemo se da smo ponovo na okupu. Ispoštovali smo naravno mjere koje su propisane za ovakve situacije u našoj državi. Djevojke koje su dobile dozvole su danas na treningu i polako se vraćamo normalnom radu. Ostale će se pridružiti treninzima kada im to budu dozvolili doktori. Nadamo se da ćemo u periodu pred nama uspjeti da imamo kontinuitet rukometnih treninga, te da ćemo se dobro sačuvati i time doći u priliku da igramo Ligu šampiona i da kroz to takmičenje gradimo formu i uigranost tima. Sve djevojke su sada u Crnoj Gori i nadam se da ćemo uskoro biti kompletni, kako bi dostigli nivo koji je potreban”, kazao je trener Dragan Adžić.

“Nakon 14 dana samoizolacije napokon počinjemo sa rukometnim treninzima. Izuzetno se radujemo i nadamo da će u narednom periodu sve biti onako kako želimo, jer već zaostajemo za drugim ekipama. Međutim, nadam se da će ishod u narednim danima kada je u pitanju zdravlje, biti krajnje pozitivan. Od početka priprema nijesmo odradile trening u kompletnom sastavu, sigurno da je period koji smo proveli kod kuće ostavio traga na fizičku spremnost, tako da se opet vraćamo par koraka unazad”, rekla je Andrea Lekić.

Prva WTA lista nakon pet mjeseci: Danka Kovinić na 91 mjestu

markez

Markez ne vozi u Austriji