Sreća ispratila Iskru u Andori

Evropska premijera Iskre imala je srećan kraj – tim iz Danilovgrada se plasirao u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pobjedom u penal-seriji nad Santa Kolomom u Andori – 4:3.

Nakon 120 minuta nije bilo golova, a odluka je pala u posljednjoj seriji, kada je Pedro Santos promašio cijeli gol…

Prethodno je Blažić u trećoj seriji odbranio šut Buharme, ali je njegovu odbranu poništio Boričić udarcem pored stative.

Iskra će za sedam dana dočekati Lokomotivu iz Plovdiva.

Nakon što su 24 sata iščekivali rezultate testova, uz opasnost da se debitantski nastup u Evropi, pretvori u korona-fijasko, fudbaleri Iskre nisu bili, čini se, ni mentalno ni fizički spremni za igru.

Teško da se drugačije može objasniti da za 120 minuta dominacije nisu stvorili nijednu pravu priliku, nisu nasložili nijednu bržu i preciznu akciju, iako su cijelo drugo poluvrijeme i produžetke imali igrača više, zbog isključenja Alaesa.

Šut Rogošića sredinom poluvremena i slobodan udarac Vukovića u drugom produžetku, bile su jedine dvije opasne situacije, koje su natjerale 37-godišnjeg golmana Kasalsa da se namuči…

A bilo je jasno da bi jedan gol vjerovatno bio dovoljan da se meč privede kraju, kao što je uradila Zeta prije dvije večeri, na istom stadionu, protiv Engordanija (3:1).

Santa Koloma se isključivo branila, nije mogla ni da ugrozi goste – domaći igrači nisu uputili nijedan šut na gol…

Od Andoraca se i nije očekivalo mnogo, ali od Danilovgrađana jeste mnogo više bez obzira na sve probleme koje su imali prije puta i nakon dolaska u Andoru…

Ali, sve se zaboravlja sada, Iskra slavi prolaz dalje i čeka mnogo veći izazov…

Opet koronavirus: Još jedan klub s Kosova u problemu

Stigao i Gejbrijel!