Opština Tivat postaje osnivač Teoda

Na osnovu Odluke o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Tivat i KK Teodo i davanju saglasnosti na zaključivanje Ugovora o prenosu udjela na Opštinu Tivat, koja je usvojena na nedavno održanoj 36. sjednici Skupštine opštine Tivat, Opština Tivat postaje osnivač Košarkaškog kluba Teodo.

“Teodo ima rezultate, kontinuitet učešća na značajnim takmičenjima poput ABA 2 lige, već afirmisane ali i mlade perspektivne igrače, školu košarke koja okuplja stotinak polaznika… Sve ovo su razlozi da Opština Tivat, kao osnivač stane iza Teoda i bude vjetar u leđa svim budućim tivatskim košarkaškim uspjesima”, rekao je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac na sastanku sa predstavnicima uprave kluba.

Opština Tivat je kupovinom zemljišta omogućila stvaranje jedinstvenog zemljišnog kompleksa, na kojem će u narednom periodu biti izgrađen Sportski centar “Župa” sa zatvorenim bazenom i košarkaškim terenom koji zadovoljava sve profesionalne standarde. 

“U ime Uprave kluba mogu da kažem, da imamo dva cilja, jedan kratkoročni i jedan dugoročni. Kratkoročni cilj se odnosi na finansijsku stabilizaciju i konsolidaciju kluba, što je ispunjeno prelaskom u opštinsko vlasništvo. U takmičarskom smislu težimo plasmanu u ABA 2 ligu. Dugoročni cilj je vezan za novu dvoranu, i sticanje uslova da “Teodo” igra u društvu Mornara, Zvezde, Partizana, Cibone…”, kazao je predsjednik Upravnog odbora kluba Ivan Peković.

Božidar Petković, direktor KK Teodo, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se klub našao u vlasništvu Opštine:

“Uprave su prolazne, dok će Teodo uvijek ostati gradski klub”.

Sastanku u kabinetu predsjednika opštine prisustvovali su i igrači – kapiten Igor Radonjić, Vjekoslav Vučinović i Vasilije Samardžić. 

Zvanično: Mika u Partizanu

Kuman na računa na Suaresa